۲۳ تیر ۱۳۹۴، ۱۳:۱۲
کد خبر: 81682765
T T
۰ نفر
وزیر نیرو؛ تمام روستاهای كشور طی سه سال آینده از نعمت آب سالم و پایدار بهره مند خواهند شد

تهران - ایرنا - وزیر نیرو گفت: مشكل آب روستایی طی سه سال آینده با تخصیص منابع لازم كه در سال 94 به یك هزار و 900 میلیارد تومان افزایش یافته به طور كلی برطرف و تمام روستاهای كشور از آب سالم و پایدار برخوردار خواهند شد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، حمید چیت چیان روز سه شنبه در مجلس شورای اسلامی با بیان اینكه در سال منتهی به گذشته هیچ اعتبار و ردیف بودجه ملی برای آبرسانی روستایی وجود نداشت، افزود: دولت تدبیر و امید در سال 1393 اعتبار 200 میلیارد تومانی برای این موضوع در نظر گرفت كه باعث شد گام های خوبی در زمینه آبرسانی روستایی برداشته شود.

وی با تاكید بر اینكه مجموعه اعتبارات آبرسانی روستایی در سال 1394 به یك هزار و 900 میلیارد تومان رسیده است، گفت: اختصاص این اعتبارات و تداوم آن در سال های آینده تحول بسیار آشكاری در آبرسانی روستایی ایجاد خواهد كرد.

چیت چیان با بیان آنكه 37 هزار و 500 روستای بالای بیست خانوار در كشور داریم كه از این تعداد 31 هزار و 500 روستا تحت پوشش شركت های آب و فاضلاب روستایی قرار دارند، افزود: حدود شش هزار روستا نیز بدون داشتن شركت آب و فاضلاب، سرمایه گذاری از سوی دولت برای تامین آب آنها صورت گرفته و خود مردم این آبرسانی ها را اداره می كنند.

وزیر نیرو با بیان آنكه از مجموعه روستاهایی كه تحت پوشش شركت های آب و فاضلاب روستایی هستند، بیش از بیست هزار روستا با حدود 12.5 میلیون جمعیت هیچ مشكلی در تامین آب آشامیدنی ندارد، گفت: این نوع روستاها در دسته بندی صورت گرفته سطح یك در وزارت نیرو هستند.

وی روستاهای سطح دو را 5 هزار و 600 روستا با 3.5 میلیون نفر جمعیت ذكر كرد و افزود: در این روستاها شبكه آبرسانی بین 30 تا 80 درصد با فرسودگی مواجه هستند.

چیت چیان تاكید كرد: پنج هزار و 111 روستا با جمعیت 1.3 اصولا غیر برخودار از منابع آب آشامیدنی هستند كه ناگزیر به آبرسانی تانكری به این روستاها هستیم. همچنین اكنون در شش هزار و 400 روستا با جمعیتی نزدیك به 2 میلیون نفر آبرسانی با تانكر انجام می شود.

وی بروز خشكسالی در كشور و از بین رفتن بسیاری از منابع آب در این روستاها را یكی از عوامل موثر در آبرسانی تانكری ذكر و تصریح كرد: پایین بودن تعرفه های آب روستایی كه باعث شده منابع مالی لازم در اختیار شركت های آبفا قرار نگیرد نیز یكی دیگر از عوامل برای آبرسانی تانكری است.

چیت چیان تاكید كرد: شركت های آبفا درآمد كافی برای بازسازی و نوسازی شبكه های آبرسانی و طراحی شبكه های آب در اختیار ندارند و تنها حدود 10 درصد از هزینه تمام شده آب از روستائیان دریافت می شود كه این رقم برای انجام برنامه های نوسازی كافی نیست.

وزیر نیرو سومین عامل در آبرسانی به وسیله تانكر به برخی روستاها را پیش بینی نشدن اعتبارات مكفی در بودجه های ملی عنوان كرد و گفت: این عوامل دست به دست هم داده تا نتوان گام های لازم را برداشت.

وی برنامه های وزارت نیرو برای حل مشكلات آبرسانی روستایی را یكی احداث مجتمع های آبرسانی روستایی دانست و تاكید كرد: بیش از یك هزار و 500 مجتمع آبرسانی روستایی پیش بینی و برنامه ریزی لازم برای آنها انجام شده است.

چیت چیان گفت: این مجتمع های آبرسانی روستایی جمعیتی معادل 7.5 میلیون نفر را تحت پوشش قرار خواهند داد.

وزیر نیرو با بیان اینكه احداث 924 مجتمع اولویت دارد كه 3.5 میلیون جمعیت را تحت پوشش قرار خواهند داد، تاكید كرد: اگر این تعداد مجتمع اجرایی شود 4 هزار و 500 روستای سطح 2 و هشت هزار و 300 روستای غیربرخوردار كاملا از آب آشامیدنی بهرمند خواهند شد و 3.5 میلیون نفر از جمعیت روستایی كشور از وضعیت فعلی رهایی خواهند یافت.

وی برنامه دیگر وزارت نیرو برای تامین آب روستایی را اجرای تاسیسات تك روستایی عنوان كرد و گفت: تا پایان سال 93 حدود 94 مجتمع آبرسانی روستایی در 840 روستا با 405 هزار نفر جمعیت اجرایی شده است.

چیت چیان تاكید كرد: در این روستاها 3 هزار و 789 شبكه انتقال آب و 4 هزار و 386 كیلومتر شبكه توزیع آب روستایی احداث شده است.

وزیر نیرو با بیان اینكه 49 هزار مترمكعب افزایش حجم آب در مخازن روستاها انجام شده، گفت: 35 واحد تصفیه خانه با ظرفیت 176 هزار مترمكعب در شبانه روز برای اینده پیش بینی شده است.

اقتصام(3)2078**1558
۰ نفر