بازدید 33037
۱

واکاوی شرط عجیب وزیر آلمانی برای روابط تجاری با ایران

گویی همچنان کشورهای غربی در توهم به سر می برند و حاضر به پذیرش واقعیت های موجود در ایران و احترام متقابل برای روابط دوجانبه نیستند. خبرها حاکی از آن است که زیگمار گابریل که یکشنبه شب وارد تهران شده،‌ در یادداشتی گفته است که به رسمیت شناختن اسرائیل، شرط وجود روابط با ثبات و خوب میان ایران و آلمان است.
کد خبر: ۵۱۸۴۳۸
تاریخ انتشار: ۲۹ تير ۱۳۹۴ - ۱۷:۰۲ 20 July 2015

هفته گذشته با اعلام توافق جامع هسته ای در وین فعالان اقتصادی منتظر بازگشایی پنجره توسعه فعالیت های اقتصادی و رفع محدودیت ها بودند. اگرچه از ابتدا مشخص بود که صرف توافق نمی تواند تاثیرات زیاد اقتصادی بر ایران داشته باشد. چرا که اقتصاد ایران با مشکلات عدیده ای در بخش ساختار مواجه است. شاید یکی از دلایل تاکید بر موضوع اقتصاد مقاومتی جبران همین نقیصه ها در ساختار اقتصای کشورمان بوده است.

به گزارش «تابناک»، با این حال در کمتر از یک هفته از توافق یک هیات صد نفره اقتصادی از آلمان که در راس آن آقای زیگمار گابریل وزیر اقتصاد و معاون صدراعظم آلمان حضور دارد به تهران سفر کرده اند. در همین راستا ده‌ها شرکت آلمانی به عنوان نخستین هیأت بلندپایه اروپایی وارد تهران شده اند.

اما گویی همچنان کشورهای غربی در توهم به سر می برند و حاضر به پذیرش واقعیت های موجود در ایران و احترام متقابل برای روابط دوجانبه نیستند. خبرها حاکی از آن است که زیگمار گابریل که یکشنبه شب وارد تهران شده،‌ در یادداشتی گفته است که به رسمیت شناختن اسرائیل، شرط وجود روابط با ثبات و خوب میان ایران و آلمان است.

وی در یادداشتی در نشریه بیلد گفته است که به رسمیت شناخته شدن اسرائیل از سوی ایران،‌ شرط روابط پایدار و خوب تهران-برلین است. به نوشته خبرگزاری فرانسه،‌ وی در این رابطه گفته است: «حق اسرائیل برای بقا، دیگر نباید زیر سوال رود. روابط واقعا مستحکم و باثبات،‌ تنها زمانی شکل می‌گیرد که سیاستگذاران ایرانی، به این مسئله اذعان کنند. من در سفرم (به ایران) به دفعات بر این موضوع تصریح خواهم کرد.»

او در بخش دیگری از این یادداشت ،‌ با بیان اینکه توافق هسته‌ای،‌ گام اول در مسیر عادی‌سازی روابط با تهران است،‌ همچنین گفته است: «آلمان می‌تواند و می‌خواهد به عنوان یک میانجی عمل کند.»

مرضیه افخم، سخنگوی وزارت خارجه در واکنش به سخنان زیگمار گابریل، معاون آنگلا مرکل و وزیر اقتصاد و انرژی آلمان در تهران در خصوص به رسمیت شناختن اسرائیل از طرف ایران اعلام کرده است: «ما نسبت به برخی مسائل منطقه خاورمیانه دیدگاه‌هایی کاملا متفاوت از سیاست آلمان داریم و همواره طی ۳۵ سال گذشته نیز دیدگاه‌های‌مان را در مذاکرات متعدد و مختلف صریحا بیان کرده‌ایم و این موضوع جدیدی نیست». وی در عین حال تأکید کرد که «بخش اصلی» سفر هیئت آلمانی گفت‌وگو درباره زمینه‌ها و چشم‌انداز همکاری‌های دوجانبه است.

به گفته خانم افخم، در حوزه همکاری‌های دوجانبه سیاسی و اقتصادی و همچنین مشورت پیرامون موضوعات و بحران‌های مختلف بین‌المللی سابقه تماس‌ها و فعالیت‌های «سازنده‌ای» میان دو کشور وجود دارد.

نکته مهم مطرح کردن چنین ادعایی توسط یکی از بلندپایه ترین مسئولان دولت آلمان نشان می دهد که اروپایی ها هنوز باور نکرده اند که دنیای امروز متفاوت شده است. دیگر هیچ کشوری حق دخالت در سیاست های اصلی هیچ کشوری را ندارد چه برسد آن کشور نامش ایران باشد.

در واقع در حالی بدون شک آلمانی ها می دانند که یکی از خطوط قرمز ایران عدم شناسایی اسرائیل به عنوان یک کشور می باشد و همواره ایران تاکید کرده است که این رژیم جعلی و غاصب می باشد. با این حال چنین درخواستی از سوی معاون صدراعظم آلمان نشان می دهد که آنها هنوز خواهان پذیرش واقعیت های موجود در ایران و احترام متقابل نیستند.

اگرچه فعالیت های برخی کشورهای غربی در این یک هفته نشان می دهد که چه مقدار این کشورها برای تجارت با ایران مشتاق هستند. اما شاید یکی از دلایلی که آنها چنین موضوعاتی را بیان می کنند؛ این باشد که بتوانند به نحوی رضایت دوستان اسرائیلی خود را به دست آورند.

ایران در طول این سی و اندی سال که از انقلاب اسلامی می گذرد همواره نشان داده است که به هیچ وجه حاضر نیست در مقابل فشار و تحریم دست از آرمان های خود بردارد. اما مشخص نیست که چرا همچنان غربی ها حاضر به تغییر رویه خودشان و رفتار مبتنی بر تکریم ایران به جای تحریم ، تهدید و فشار نیستند.

تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
خرید چیلر
فریت بار
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۱۸۷
انتشار یافته: ۱
برای جلب رضایت اسراییل گفته شده، الزامی نیست
برچسب منتخب
# حادثه سقوط بالگرد رییس جمهور # سید ابراهیم رئیسی # حسین امیر عبداللهیان # سیدمحمدعلی آل هاشم # مالک رحمتی
وب گردی