۰ نفر
۲۰ شهریور ۱۳۹۵ - ۰۷:۵۷

روزنامه همشهری زنجان نوشت؛کشاورزی در نقش حرفه‌ای تاثیرگذار در اقتصاد باید صنعتی روبه رشد باشد. این رشد در گرو حمایت از کشاورز برای کشت و برداشت با ادوات نوین است. ماشین‌آلاتی که ابزار مورد نیاز کشاورزان برای بازدهی بالاست و گاه هزینه‌های سنگینی را بر کشاورز تحمیل می‌کند و اگر حمایت‌های دولتی برای کشاورزان وجود نداشته باشد تهیه آن دشوار می‌شود.

به گفته برخی فعالان واحد فروش موتورآلات کشاورزی این حمایت‌ها چندان در استان مشاهده نمی‌شود. در نتیجه کشاورزانی که باید برای ادامه حیات خود از تجهیزات نوین بهره بگیرند به علت نداشتن هزینه کافی، کشاورزی سنتی را ادامه می‌دهند. در نتیجه چندان امیدی به ادامه این حرفه در نسل آینده آنها وجود نخواهد داشت.

واحدهای فعال
رئیس اتحادیه فروشندگان موتورآلات کشاورزی زنجان با اشاره به این‌که 120 واحد صنفی در این اتحادیه فعال هستند، می‌گوید: از این تعداد 85 واحد فعال با جواز کسب دائم و بقیه نیز تازه تأسیس بوده و با جواز کسب موقت فعالیت می‌کنند. برخی از واحدهایی که جواز کسب دائم ندارند. در حال طی کردن، مراحل اخذ مجوز هستند و برخی از آنها نیز به دلیل پاره‌ای از مشکلات از جمله نداشتن مکانی مناسب در حال حاضر با مجوز موقت کار خود را انجام می‌دهند.
«حسن محمودپور» وسعت مکان مورد نیاز برای این حرفه را 60 متر مربع می‌داند و می‌افزاید: این عدد حداقل فضای مورد نیاز برای اشتغال یک فرد در این صنف است. هر چند در کنار این فضا باید گاراژی نیز برای استقرار ماشین‌آلات وجود داشته باشد اما ما برای سهولت کار علاقه‌مندان فعالیت در این حرفه از الزامی بودن وجود گاراژ صرفه‌نظر کرده‌ایم.

اشباع
زنجان از واحدهای صنفی فروش موتورآلات کشاورزی اشباع شده است. محمودپور با بیان این جمله اضافه می‌کند: امسال 7 نفر برای اخذ مجوز فعالیت در این صنف اقدام کرده‌اند. با این حال زنجان در زمینه فعالیت صنوف این اتحادیه به حد اشباع رسیده است اما از آنجایی که دستور‌العملی مبنی بر جلوگیری از گسترش واحدهای صنفی در زمان اشباع وجود ندارد نمی‌توانیم از ادامه فعالیت افراد تازه وارد به این شغل جلوگیری کنیم.

سرمایه بالا
رئیس اتحادیه فروشندگان موتورآلات کشاورزی با بیان این‌که ورود به این حرفه سرمایه بالایی می‌خواهد، بیان می‌کند: اگر فردی بخواهد در صنف فروشندگان موتورآلات کشاورزی فعالیت کند حداقل باید 400 تا 500 میلیون تومان سرمایه داشته باشد. علاوه بر این‌که مکان فعالیت نیز باید مهیا باشد وگرنه فرد بیش از 2 تا 3 ماه نمی‌تواند در این شغل دوام بیاورد. این درحالی است که کار در مکان‌های استیجاری نیز بسیار دشوار است. از طرفی نیز مشتریان این صنف کشاورزان زحمت‌کشی هستند که درآمد آنچنانی ندارند.

حمایت
تا زمانی که حمایت‌های لازم از کشاورزان برای تهیه ادوات کشاورزی انجام نگیرد کار و بار فعالان این اتحادیه تعریفی نخواهد داشت. رئیس اتحادیه فروشندگان موتورآلات کشاورزی با اشاره به این مطلب توضیح می‌دهد: کشاورزان برای تهیه ماشین‌آلات کشاورزی باید از سوی ارگان‌های دولتی چون سازمان جهاد کشاورزی حمایت شوند و با تعلق گرفتن یارانه بتوانند برای خرید ماشین‌آلات اقدام کنند. ولی شرایط کنونی به دلیل درخواست بانک‌ها برای فراهم کردن سند زمینی با قیمت بسیار بالا حدود 400 میلیون تومان و همچنین ضامن‌هایی که حتما باید کارمند باشند برای عمده کشاورزان وجود ندارد. در نتیجه تهیه این ادوات نیز برایشان میسر نیست.
وی ادامه می‌دهد: زمانی که کشاورزان نتوانند با تکنولوژی‌های جدید به تولید محصول بپردازند نه تنها میزان تولید افزایش نخواهد یافت بلکه میزان صرفه‌جویی برای جلوگیری از هدررفت انرژی نیز حاصل نخواهد شد. با ادامه یافتن کشاورزی سنتی در عصر کنونی یک کشاورز نمی‌تواند فرزندان خود را برای ادامه شغل خود به این کار ترغیب کند. پس فعالیت اندک صنف فروشندگان موتورآلات کشاورزی حتی به اندازه 4 واحد نیز در شرایط مذکور برای شهر زنجان رقم بالایی خواهد بود.

مشکلات
رئیس اتحادیه فروشندگان موتورآلات کشاورزی با اشاره به این‌که یکی از مشکلات این صنف جذب نشدن اعتبارات مورد نیاز برای تهیه ادوات کشاورزی از سوی مسئولان مربوطه است، می‌گوید: این اعتبارات یا جذب نمی‌شوند یا در موارد و حوزه‌های دیگری هزینه می‌شوند که این موضوع ضربه سنگینی به حرفه کشاورزان و حرفه‌های مربوط به کشاورزی وارد می‌کند.
وی با بیان این‌که اتحادیه فروشندگان موتورآلات کشاورزی شامل 11 رسته فعال چون فروشندگان موتورآلات و ماشین‌آلات، تعمیرکاران ادوات کشاورزی، فروشندگان سموم، بذر و کودهای شیمیایی است، اظهار می‌کند: در این صنوف اقلامی چون تراکتور، انواع سم، لوازم پرورش آبزیان، لوازم مورد نیاز پرورش دام و طیور همچون انواع شیردوش‌ها، تجهیزات مورد نیاز برای آبیاری بارانی و قطره‌ای، انوان دنباله‌ بند‌ها، یونجه خرد‌کن‌ها، علوفه جمع‌کن عرضه می‌شوند.

تولیدات ماشین
محمودپور با اشاره به این‌که عمده ماشین‌آلات سنگین تولید داخل کشور هستند و کیفیت مناسبی دارند، می‌افزاید: با این حال موتورآلات کشاورزی معمولا تولید کشور چین بوده و چندان از مرغوبیت کافی برخوردار نیستند. اما اگر از تولید کنندگان داخلی حمایت شود قطعا کیفیت این نوع اقلام نیز بهبود می‌یابد.

قیمت ادوات کشاورزی
نیاز ادوات کشاورزی هر منطقه‌ای متفاوت است اما عموم کشاورزان به اقلامی چون پمپ‌های شناور کف‌کش، تراکتور و از این قسم چیزها نیاز دارند. «حسن محمود پور» رئیس اتحادیه فروشندگان موتورآلات کشاورزی با بیان این موضوع اظهار می‌کند: تراکتورهای مورد نیاز کشاورزان هم‌اکنون از قیمت 28 میلیون و 800 هزار تومان تا 180 میلیون تومان که برای مزارع مخصوص مورد استفاده قرار می‌گیرد به فروش می‌رسد. انواع کمباین نیز از 110 تا 750 میلیون تومان قیمت دارند. در آبیاری‌های قطره‌ای و بارانی پس از این‌که نقشه‌برداری‌های لازم صورت گرفت تعیین می‌شود چه تجهیزاتی برای زمین مورد نظر نیاز است که این رقم نیز 6 و گاه تا 120 میلیون تومان برای کشاورز هزینه در بر خواهد داشت.

46

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 577575

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 8 =