۱۸ دی ۱۳۹۵، ۸:۴۴
کد خبر: 82376900
T T
۰ نفر
150 هزار قطعه بچه ماهي سرد آبي در استخرهاي سيستان وبلوچستان رها سازي شد

زاهدان - ايرنا - مديركل شيلات سيستان و بلوچستان (آبهاي داخلي) گفت: 150 هزار قطعه بچه ماهي سردآبي از نوع قزل آلاي رنگين كماني از اواخر آبان تا كنون در 61 استخر بتني هشت ضلعي، دايره اي و مستطيلي در اين استان رها سازي شده است.

محبعلي سيستاني روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا اظهار داشت: با توجه به مساعد بودن شرايط اقليمي سيستان و بلوچستان براي پرورش ماهي قزل آلا در نيمه دوم سال اين تعداد بچه ماهي قزل آلا در استخرهاي استان رها سازي شده و انتظار مي رود در پايان دوره (اواسط اسفند)افزون بر 45 تن ماهي قزل آلا برداشت شود.
وي تصريح كرد: بچه ماهي هاي قزل آلاي توزيعي در استخرهاي پرورش ماهي سيستان و بلوچستان از مركز مدار بسته شهرستان خاش تامين شده است.
وي بيان كرد: سامانه تكثير و پرورش ماهيان سردآبي در جنوب شرق كشور خوشبختانه در خاش واقع است كه آب و هوايي مناسب تر نسبت به ساير شهرستان هاي استان دارد.
وي ادامه داد: اين مركز بعد از چندين سال وقفه كاري توسط دولت تدبير و اميد سال گذشته و با پيگيري هاي اداره كل شيلات سيستان و بلوچستان(آبهاي داخلي) و بخش خصوصي راه اندازي شد.
مديركل شيلات سيستان و بلوچستان(آبهاي داخلي) گفت: مركز مدار بسته خاش توانايي اين را دارد كه به زودي علاوه بر تامين بچه ماهي سردآبي اين استان به ساير استانهاي كشور هم بچه ماهي قزل آلا صادر كند.
سيستاني اظهار داشت: اداره كل شيلات سيستان و بلوچستان(آبهاي داخلي) به منظور تحقق اهداف اقتصاد مقاومتي توزيع بچه ماهي قزل آلا را نسبت به سال گذشته 70 درصد افزايش داده است.
وي بيان كرد: وزن اوليه بچه ماهي قزل آلا رها شده در استخرها 20 گرم است كه در پايان دوره پرورش به طور متوسط به 350 تا 400 گرم مي رسد.
وي با اشاره به بازار فروش ماهيان سردآبي افزود: بيشتر ماهي هاي پرورشي در خود استان به فروش مي رسد.
وي افزود: پرورش ماهي قزل آلا در استخرهاي هشت ضلعي به صورت متراكم انجام مي شود.
مديركل شيلات سيستان و بلوچستان(آبهاي داخلي) گفت: آبزي پروران مي توانند با استفاده از روش هاي موثر نظير مكانيزاسيون در استخرهاي پرورش ماهي، سود اقتصادي مناسبي به چرخه كشاورزي خود وارد كنند.
سيستاني اظهار داشت: كشاورزان در كنار كار كشاورزي مي توانند با ساخت استخرهاي هشت ضلعي به پرورش آبزيان هم روي بياورند كه بسيار اقتصادي است.
**مزيت استخرهاي هشت ضلعي
مدير كل شيلات سيستان و بلوچستان با اشاره به مزيت استخرهاي هشت ضلعي نسبت به نمونه هاي ديگر بيان كرد: پرورش ماهي در اين استخرها بسيار اقتصادي است به طوري كه پيش بيني بر اين است كه 2 تن ماهي از هر استخر برداشت شود.
سيستاني افزود: افزايش توليد بچه ماهي در واحد سطح، افزايش تراكم ذخيره سازي بچه ماهي و كاهش مصرف آب از ديگر مزيت هاي اين استخرها است.
وي گفت: اين استخرها به گونه اي ساخته شده است كه سبب ايجاد چرخش آب درون استخر مي شود.
وي افزود: سامانه تهويه در كف اين استخرها در نظر گرفته شده كه فضولات ماهي ها را به بيرون از استخرها انتقال مي دهد.
وي بيان كرد: با ساخت استخرهاي هشت ضلعي، پرورش ماهي از حالت معيشتي به حالت اقتصادي براي كشاورزان در آمده است.
سيستاني تصريح كرد: استخرهاي هشت ضلعي از سال 94 به منظور پرورش ماهي در تراكم بالا نسبت به استخرهاي مربعي و دايره اي ساخته شده است.
مديركل شيلات سيستان و بلوچستان (آبهاي داخلي) گفت: براي جبران خسارات وارده از تلفات ماهي، شيلات به تمام پرورش دهندگان ماهي توصيه مي كند استخرهاي پرورشي خود را بيمه كنند.
به گزارش ايرنا، سيستان و بلوچستان به سبب گستردگي منابع آبي داراي 2 اداره كل شيلات در شمال و جنوب استان است كه اداره كل شيلات سيستان و بلوچستان (آبهاي داخلي) مستقر در زابل واقع در شمال استان وظيفه كنترل و حمايت از منابع آبي داخلي و اداره كل شيلات سيستان و بلوچستان مستقر در بندر چابهار واقع در جنوب استان در حوزه آبهاي درياي عمان فعال هستند.
3213**3042 خبرنگار: اكبر نوري **انتشار دهنده: محدثه حيدري گرجي

سرخط اخبار استان‌ها