۲۴ مهر ۱۳۹۵، ۸:۱۸
کد خبر: 82266592
T T
۰ نفر
جدول ملی تركیبات غذایی ایران منتشر شد

رئیس انستیتو تغذیه و صنایع غذایی ایران گفت: جدول تركیبات غذایی ایران به عنوان یك دستاورد ملی در حوزه غذا و تغذیه منتشر و در دسترس سیاستگزاران و متخصصان قرار گرفت.

هدایت حسینی در گفت و گو با خبرنگار سلامت ایرنا افزود: جدول تركیبات مواد غذایی شامل تركیبات مواد غذایی خام موجود در كشور است كه مهمترین ابزار و منبع اطلاعاتی برای تعیین و برآورد ارزش تغذیه ای مواد غذایی و سایر تركیبات موجود در اقلام غذایی محسوب می شود.
وی ادامه داد: ضرورت دسترسی به بانك های اطلاعاتی جامع و به روز همواره مورد تاكید محققان در حوزه مدیریت و ارائه خدمات مشاوره تغذیه و سلامت بوده است بنابراین شناخت تركیبات مواد غذایی و اطلاع از ارزش تغذیه ای غذاها، ابزار اصلی در تعیین و ارزیابی كمی الگوی غذای مصرفی در سطح جامعه و فرد است.
رئیس انستیتو تغذیه و صنایع غذایی دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی افزود: جدول ملی تركیبات غذایی ایران به عنوان یك ضرورت در مطالعات و بررسی های تغذیه ای به منظور تدوین سیاست ها و برنامه های اجرایی غذا و تغذیه كاربرد اساسی خواهد داشت.
حسینی گفت: امروزه، با توجه به اهمیت نقش تغذیه در حفظ و ارتقاء سلامت، و تامین امنیت غذا و تغذیه به عنوان یكی از محورهای اصلی توسعه ملی و یكی از اهداف كلان برنامه های توسعه اقتصادی اجتماعی كشور، جهانی شدن تجارت مواد غذایی، نیاز به جداول تركیبات مواد غذایی و اطلاع از ارزش تغذیه ای غذاها كاربردهای بسیار گسترده ای پیدا كرده است.
وی اضافه كرد: از اطلاعات جداول تركیبات مواد غذایی برای تدوین سیاست های غذا و تغذیه، برنامه ریزی های تولید محصولات و فرآورده های غذایی، تدوین مقررات و قوانین مربوط به واردات، صادرات و عرضه مواد غذایی، دستورالعمل های بین المللی نظارت بر مواد غذایی و بازاریابی، برچسب گذاری و كنترل كیفی، برنامه ریزی و تنظیم رژیم های غذایی مراكز و موسسات، خانواده و فرد، تحقیقات و مطالعات اپیدمیولوژی تغذیه و تعیین عوامل خطر در بروز بیماری های مزمن نظیر دیابت، بیماری های قلبی عروقی و سرطان ها استفاده می شود.
اجتمام(4)**3063 ** 1418
مصاحبه: افشین شاعری / انتشار: مریم برزآبادی
۰ نفر

سرخط اخبار جامعه