Iranian Agriculture News Agency

مدیرعامل اتحادیه باغداران مازندران به ایانا خبر داد:

سرانه تولید پرتقال در ایران پنج برابر سرانه جهان/ ورود محصولات جامانده از بازارهای اروپایی به آسیا

واردات میوه‌هایی به ارزش هر کیلوگرم 20 تا 30 هزار تومان، گیلاس هر کیلوگرم 90 هزار تومان و یا واردات سیب با وجود 3.5 میلیون تن تولید داخلی، تنها نشان از آن دارد که برخی افراد سودجو، تیغ تیزی را برای ریشه‌زنی تولید در کشور در دست گرفته‌اند.

سرانه تولید پرتقال در ایران پنج برابر سرانه جهان/ ورود محصولات جامانده از بازارهای اروپایی به آسیا


در حال حاضر محصولاتی که به‌دلیل وجود آفات و باقیمانده سموم جایی در کشورهای اروپایی ندارند، وارد بازارهای آسیایی می‌شوند.

مدیرعامل اتحادیه باغداران استان مازندران امروز در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری کشاورزی ایران (ایانا) با بیان اینکه با تقسیم 4.5 میلیون تن مرکبات تولیدشده در کشور بین 80 میلیون جمعیت ایران، مصرف سرانه هر ایرانی بیش از 50 کیلوگرم خواهد بود، گفت: این عدد در دنیا 10.5 کیلوگرم است، پس چگونه ممکن است در حالی که سرانه تولید هر فرد در کشور پنج برابر سرانه مصرف این میوه در دنیا است، واردات میوه صورت می‌گیرد!؟

محمدرضا شعبانی با تأکید بر اینکه تنها نتیجه واردات میوه، ضربه زدن به تولید کشور است، افزود: قانون تنها مجوز چهار میوه شامل انبه، آناناس، موز و نارگیل را صادر کرده است، در صورتی که در حال حاضر انواع میوه‌های گیلاس، گلابی، سیب، انگور، پرتقال و نارنگی به کشور وارد می‌شوند.

وی خاطرنشان کرد: واردات میوه‌هایی به ارزش هر کیلوگرم 20 تا 30 هزار تومان، گیلاس هر کیلوگرم 90 هزار تومان و یا واردات سیب با وجود 3.5 میلیون تن تولید داخلی، تنها نشان از آن دارد که برخی افراد سودجو، تیغ تیزی را برای ریشه‌زنی تولید در کشور در دست گرفته‌اند.

شعبانی ادامه داد: قبول این امر که این میوه‌ها به‌صورت قاچاق وارد کشور می‌شوند، غیرقابل باور است، چگونه با وجود ستاد مبارزه با قاچاق کالا چنین حجمی میوه می‌تواند به آسانی وارد کشور شود و حتی در کوچک‌ترین شهرهای ما عرضه شود؟

وی تصریح کرد: در قانون در کنار ورود چند رقم خاص میوه که گفته شد، یک کد با نام سایر میوه‌ها نیز وجود دارد که افراد با سودجویی از آن به واردات میوه می‌پردازند و تمامی بارهایی که در میادین خالی می‌شود، دارای مجوز هستند و باید هرچه سریع‌تر جلوی این امر به هر نحو ممکن گرفته شود.

مدیرعامل اتحادیه باغداران استان مازندران با اشاره به اینکه تولید کیوی، نارنگی، پرتقال و لیموشیرین در کشور فراوان بوده است و هنوز در حال برداشت پرتقال رقم والنسیا هستیم، یادآور شد:‌ در این شرایط ،هیچ ارگانی سلامت محصولات واردشده را تأیید نمی‌کند، هیچ‌کدام گواهی بهداشت ندارند و با این روند علاوه بر قاچاق میوه، در حال واردات انواع آفات به کشور هستیم که در نهایت سلامت جامعه به خطر خواهد افتاد.

شعبانی تأکید کرد: بسیاری از محصولاتی که به‌دلیل آفات و باقیمانده سموم جایی در کشورهای اروپایی ندارند، در حال حاضر وارد بازارهای آسیایی می‌شوند.

وی با بیان اینکه مبادله میوه به هیچ‌عنوان امکان‌پذیر نیست، اظهار داشت: مبادله که به اجبار صورت نمی‌گیرد، ما باید خود تعیین‌کننده نوع میوه صادراتی و وارداتی به کشور باشیم.

شعبانی همچنین گفت: واردات، نه‌تنها به تولیدکننده ضرر می‌رساند، بلکه به مصرف‌کننده نیز ضربه وارد می‌کند.

وی در ادامه افزود: در حال حاضر گران‌ترین محصول گیلاس دنیا هر کیلوگرم چهار تا پنج دلار عرضه می‌شود، چگونه ممکن است در کشور گیلاس 90 هزار تومانی عرضه می شود!؟ سود این گرانی به جیب چه کسی می‌رود!؟ چطور ممکن است سیب داخلی به قیمت دوهزار تومان عرضه شود و سیب خارجی هر کیلوگرم 18 هزار تومان وارد کشور شود؟ این‌ها پرسش‌های بی‌پاسخی هستند که مسئولان باید پاسخ دهند./

A-941211-01

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید