۱۳ مرداد ۱۳۹۵، ۱۲:۱۱
کد خبر: 82173899
T T
۰ نفر

63 درصد نوزادان در قم فقط با شير مادر تغذيه مي كنند

۱۳ مرداد ۱۳۹۵، ۱۲:۱۱
کد خبر: 82173899
63 درصد نوزادان در قم فقط با شير مادر تغذيه مي كنند

قم - ايرنا - مدير گروه سلامت جمعيت و خانواده مركز بهداشت قم گفت: 63 درصد نوزادان اين استان در 6 ماه نخست تولد فقط با شير مادر تغذيه مي كنند و غذاي كمكي دريافت نمي كنند كه اين آمار در كشور 53 درصد است.

مريم خاكبازان روز چهارشنبه در گفت و گو با ايرنا، افزود: تداوم شيردهي و شيردهي انحصاري با شير مادر در كودكان قم 68 درصد و به طور ميانگين در كل كشور 50 درصد اعلام شده است.
وي اضافه كرد: شروع تغذيه با شير مادر در ساعت اول تولد كه از نظر تغذيه اي و آغاز ارتباط عاطفي نوزاد و مادر در روند تداوم شيردهي بسيار موثر است، در قم 76 درصد و در كشور 68 درصد است.
وي خاطرنشان كرد: آمار ارائه شده طبق آخرين تحقيقات انجام شده در سال 89 است و تاكنون تحقيق ديگري در سطح كشور صورت نگرفته است.
خاكبازان با بيان اين كه تعذيه انحصاري با شير مادر در 6 ماه نخست تولد 10 شرط دارد، گفت: تغذيه نوزاد با شير مادر، تغذيه نكردن نوزاد حتي با آب خالص، شيردهي در طول 24 ساعت و در دسترس بودن مادر در تمام شبانه روز از جمله شرايط تحقق تعذيه انحصاري با شير مادر است.
وي سلامتي مادر را يكي از مهم ترين عوامل در تغذيه درست كودك با شير مادر عنوان و بيان كرد: اگر مادر سالم باشد و تعذيه مناسب در طول بارداري داشته باشد به طور حتم شيردهي موفقي خواهد داشت و نوزاد با وزن مناسب بين 2.5 تا 3.5 كيلوگرم متولد مي شود.
وي افزود: از سوي ديگر اگر مادر در دوران بارداري دچار سوءتغذيه و كاهش وزن شود، كودك نارس و كم وزن متولد مي شود.
مدير گروه سلامت جمعيت و خانواده مركز بهداشت قم به فوايد تغذيه نوزاد با شير مادر اشاره و بيان كرد: مادري كه از شير خود براي تعذيه نوزاد استفاه مي كند تغييراتي كه طي حاملگي در وي ايجاد شده است، سريع به حالت قبل از بارداري برمي گردد.
وي افزود: تغذيه با شير مادر باعث پيشگيري از ابتلاي كودك به بسياري از بيماري ها از جمله عفونت هاي ريوي، دستگاه گوارش و اسهال و هم چنين پيشگيري از بيماري هاي مزمن در بزرگسالي مثل چاقي، ديابت، فشار خون و مشكلات قلبي و ريوي مي شود.
وي با بيان اين كه اين نوع تغذيه ارتباط عاطفي بين مادر و كودك را بهبود مي بخشد، ادامه داد: شير مادر تنها يك مايع نيست بلكه موجودي زنده است، زيرا داراي سلول هاي حياتي است و حاوي تمام مواد لازم براي تكامل كودك است.
به گفته خاكبازان، ميزان مرگ و مير در نوزاداني كه از شير مادر تعذيه مي كنند، نسبت به نوزاداني كه از شير خشك تغذيه مي كنند بسيار كمتر است.
وي گفت: تغذيه با شير مادر علاوه بر فوايدي كه براي نوزاد و مادر دارد، باعث صرفه اقتصادي براي خانواده نيز مي شود.
وي هم چنين با اشاره به فعاليت مركز مشاوره شيردهي در قم، گفت: اين مركز در چند جلسه به مادران جهت تغذيه مناسب نوزادان خود آموزش هاي لازم را ارائه مي دهد.
خاكبازان افزود: هم چنين مادراني كه به علت مصرف دارو نمي توانند به كودكان خود شير دهند و يا نوزادي دارند كه به علت شكاف كام و لب نمي تواند از شير مادر تغذيه كند، مي توانند با مراجعه به اين مركز يارانه خريد شير خشك تهيه كنند.
وي با بيان اين كه سازمان بهداشت جهاني شعار امسال هفته تغذيه با شير مادر را « هزار روز طلايي، مهر مادر، شير مادر» نامگذاري كرده است، بيان كرد: از ابتداي آغاز دوره بارداري تا زمان تولد نوزاد 270 روز است و دوره دو سالگي تغذيه با شير مادر نيز 730 روز به طول مي انجامد كه اين مدت يك هزار روز طول مي كشد.
10 تا 16 مردادماه هفته تغذيه با شير مادر نامگذاري شده است.
/2085/ 1175

سرخط اخبار استان‌ها