سياست هاي حمايتي دولت، موجب رشد بخش كشاورزي در گيلان شده است

رشت - ايرنا - معاون هماهنگي امور اقتصادي و توسعه منابع انساني استاندار گيلان با اشاره به اقدامات دولت تدبير و اميد دربخش كشاورزي گفت: سياست هاي حمايتي دولت تدبير و اميد برخلاف برخي اظهار نظرها، طي ساليان اخير موجب رشد بخش كشاورزي به ويژه توليد ناخالص داخلي در اين بخش شده است.

محمدحسين اصغريان عصر سه شنبه در گفت و گو با خبرنگارايرنا با بيان اينكه نبايد خدمات ارزشمند دولت در اين بخش ناديده گرفته شود، افزود: سياست‌هاي حمايتي دولت تدبير و اميد برخلاف برخي اظهار نظرها، باعث رشد منظم، هدفمند و مستمر بخش كشاورزي شده و رشد توليد ناخالص داخلي در بخش كشاورزي كه بيشتر از ساير بخش هاست ، گواه انكار ناپذير اين ادعا مي‌باشد .
وي اظهار كرد: با اقدامات انجام شده دولت تدبير و اميد، قيمت خريد تضميني برگ سبز چاي طي سه سال اخير، بيش از صد درصد افزايش داشته است.
وي تصريح كرد: همچنين اجراي سياست‌هاي ترويجي و بهزراعي در اين بخش از جمله تخصيص تسهيلات كم بهره به چايكاران اگر چه تمامي چايكاران را شامل نشده ولي باتوجه به گستردگي اقدامات انجام شده، تأثير بسزايي در ارتقاء كيفيت محصولات توليدي از برگ سبز چاي داشته است.
اصغريان خاطرنشان كرد: اين اقدامات انجام شده، بنا به اعلام سازمان چاي ، باعث احياء مجدد حداقل سه هزار هكتار از باغات رها شده طي ساليان گذشته شده است.
وي اضافه كرد: علاوه بر اين؛ مبارزه دولت با مافياي پيچيده چاي عملاً باعث جلب اعتماد خريداران و حركت آنها به سمت محصول داخلي شده است.
اصغريان تصريح كرد: اين امر موجب شده كه هم اكنون تمامي چاي خشك توليدي هر سال در همان سال و تقريباً تماماً در ايام توليد بفروش مي‌سد و از انبار شدن و سنواتي شدن چاي خشك ديگر خبري نيست.
** اقدامات دولت در حوزه برنج
معاون هماهنگي امور اقتصادي و توسعه منابع انساني استاندار گيلان در ادامه اين گفت وگو، به اقدامات انجام شده از سوي دولت در حوزه برنج طي سه سال گذشته اشاره و اظهار كرد: در حوزه برنج نيز منطقي شدن واردات عملاً بارقه‌هاي اميد را براي عادلانه‌تر شدن قيمت آن در سال جاري در دل شاليكاران استان زنده كرده و اميد است سالي پررونق و پرمحصول را در اين محصول راهبردي شاهد باشيم.
اصغريان تصريح كرد: بايد با همدلي و همزباني تمامي فعالان دولتي و خصوصي بخش كشاورزي بويژه فعالتر شدن نهادهاي تحقيقاتي تخصصي در بخش هاي مختلف كشاورزي شاهد ارائه محصولات با بازدهي بيشتر و كيفيت بالاتر باشيم.
وي اظهار كرد: معرفي ارقام و گونه‌هاي پرمحصول و كيفي و تناسب با تغييرات اقليمي و آب و هوايي نياز و انتظار همه جامعه كشاورزي استان و كشور مي‌باشد.
اصغريان خاطرنشان كرد: حمايت از اقدامات انجام شده توسط دولت و بخش خصوصي در راستاي استمرار اقدامات انجام شده ، نويدبخش احياء كامل و مجدد تمامي بخش هاي تضعيف شده كشاورزي خواهد بود.
وي گفت: با توجه به شرايط مناسب آب و هوايي به ويژه بارش هاي ملايم بهاري، انتظار مي‌رود در سال جاري بخش كشاورزي استان از رونق بسيار خوبي در زمينه توليد برخوردار باشد.

***چند برنامه مهم كشاورزي استان
اصغريان در ادامه با يادآوري برخي اقدامات و برنامه هاي انجام شده دولت تدبير و اميد در بخش كشاورزي استان گفت: تجهيز و نوسازي و يكپارچه سازي اراضي زراعي در سطح 10 هزار هكتار در هر سال، يكي از اين اقدامات است.
معاون هماهنگي امور اقتصادي و توسعه منابع انساني استاندار گيلان افزود: تاكنون حدود 9 هزار و 700 هكتار از اين طرح كه از سال 94 آغاز شد، انجام شده و در سال جاري نيز حداقل 10 هزار هكتار ديگر به آن افزوده خواهد شد.
وي افزايش توان توليد محصولات استراتژيك و ديگر محصولات كشاورزي شامل برنج، چاي، مركبات، فندق، زيتون و ديگر محصولات زراعي و باغي از طريق بكارگيري تجهيزات مكانيزه و بهره مندي از دانش روز كشاورزي (با استفاده از دانش موسسات تحقيقاتي به ويژه در مبحث معرفي ارقام پرمحصول با كيفيت براي برنج، استحصال روغن از بذر چاي) را از جمله اقدامات انجام شده در بخش كشاورزي استان عنوان كرد.
اصغريان گفت: همچنين كاهش ضايعات محصولات كشاورزي از طريق تجهيز و نوسازي ماشين آلات و ايجاد صنايع بالادستي استفاده كننده از اين ضايعات ، از ديگر اقدامات بخش كشاورزي است.
وي با بيان اينكه بحث پرورش ماهي در قفس در دريا و نيز خط ساحلي در اولويت ويژه قرار گرفته است، ادامه داد: با توجه به اخذ تمامي مجوز هاي قانوني، جواز تاسيس براي توليد 12 هزار و500 تن ماهي در قفس صادر شد.
وي افزود: همچنين طي تفاهم نامه با بنياد مستضعفان، مقرر شد تسهيلات مورد نياز اين طرح ها با يارانه 10درصد نرخ سود شامل پنج درصد يارانه توسط استانداري از محل اعتبارات استاني و پنج درصد توسط بنياد علوي تامين شود.
اصغريان يكي از مهمترين اهداف سياست هاي اقتصاد مقاومتي را توسعه صادرات محصولات كشاورزي در راستاي برون نگر بودن اقتصاد ذكر و بيان كرد: با توجه به اين سياست در استان، ابتدا تمامي محصولات داراي پتانسيل صادرات مشخص و محوريت برنامه ريزي استان بر تسهيل شرايط صادرات كالاهاي هدف گذاري شده قرار گرفت.
وي افزود: در همين راستا، ابتكار استان در اين زمينه تشكيل كارگروهي براي كاهش هزينه هاي تاجران و صادركنندگان بود تا با ايجاد مزيت رقابتي، صادرات محصولات غير نفتي استان از قبيل مركبات، كيوي، چاي و ... تسهيل شود.
وي با بيان اينكه بخشي از هزينه هاي سربار، زائد و بعضاً غير قانوني كه از صادر كنندگان و وارد كنندگان دريافت مي گردد، در استان حذف شدند، گفت: در راستاي تشويق بازرگانان به انجام مراودات از گمركات استان، اقدام به ساخت سيلو توسط بخش خصوصي در استان انجام شد.
اصغريان اضافه كرد: همچنين احداث پايانه صاداتي محصولات كشاورزي در گيلان يكي از اقدامات استان در راستاي اقتصاد مقاومتي بود تا در اين راستا محصولات داراي پتانسيل در مكان خاصي تجميع، سورت، بسته بندي و صادر شود.
وي يادآور شد: در اين راستا، در شهرستان مرزي آستارا مكاني براي احداث پايانه در نظر گرفته شده و بخش خصوص براي ساخت آن اعلام آمادگي كرده است.
معاون هماهنگي امور اقتصادي و توسعه منابع انساني استاندار گيلان تصريح كرد: همچنين موضوع توسعه دريامحور به عنوان يكي از اولويت هاي توسعه استان تعيين شده و برنامه ريزي براي انجام وظايف دستگاه ها صورت گرفته است.
استان گيلان بيش از 400 هزارهكتار اراضي باغي و زراعي دارد كه 238 هزار هكتار آن شاليكاري است.
7296/2007

سرخط اخبار استان‌ها