۲۵ خرداد ۱۳۹۵، ۱۴:۴۲
کد خبر: 82112455
T T
۰ نفر
سه هزار هكتار از زمین های كشاورزی قم تحت آبیاری نوین قرار می گیرد

قم - ایرنا - رئیس سازمان جهاد كشاورزی استان قم با اشاره به اهمیت استفاده از روش های آبیاری نوین در تولید محصول های كشاورزی گفت: پیش بینی می شود در سال جاری سه هزار هكتار از زمین های كشاورزی استان با اعتبار350 میلیارد ریال تحت آبیاری نوین قرار گیرد.

به گزارش ایرنا، محمد رضا طلایی روز سه شنبه در دیدار با آیت الله سید هاشم حسینی بوشهری مدیر حوزه های علمیه سراسر كشور افزود: در حالی كه در سال 91 تنها 300 هكتار از زمین های كشاورزی استان با اعتبار10 میلیارد ریال به شیوه های نوین آبیاری می شد، این رقم در سال 94 به بیش از دو هزار و 800 هكتار با اعتبار230 میلیارد ریال رسید.
وی ادامه داد: 50 درصد منابع آبی در اختیار كشاورزان قبل از رسیدن به گیاه از بین می رود كه باید با استفاده از روش های نوین و سرمایه گذاری بخش خصوصی با این مشكل مقابله كرد و بهره وری زمین های كشاورزی را افزایش داد.
طلایی با اشاره لزوم مدیریت منابع آبی استان بیان كرد: امروز كه آب شرب استان قم از طریق سرشاخه های دز تامین می شود اگر منابع آبی سد پانزده خرداد در اختیار كشاورزان قرار گیرد تا 40 درصد مشكلات مرتبط با آب زمین های كشاورزی حل خواهد شد.
وی در ادامه گفت: در سال 94 با برنامه ریزی های دقیق و منسجم، سند جامع و كاملی در بحث های توسعه یافتگی و شكوفایی بخش كشاورزی استان قم تدوین شد كه با استفاده از نظر كارشناسان شاهد اجرای موارد آن خواهیم بود.
وی افزود: امسال در كنار تلاش های مجموعه جهاد كشاورزی، بارش های جوی و كاهش دمای هوا نیز به كمك كشاورزان آمد و باعث بالارفتن ظرفیت تولید محصول های زراعی شد.
طلایی با بیان محدودیت های منابع آبی در استان قم تصریح كرد: از دهه هفتاد تا كنون بیش از 500 میلیون متر مكعب آب به خاطر تامین آب شرب مردم قم و احداث سد از دسترس كشاورزان استان خارج و آب موجود در چاه ها مهمترین راه تامین آب مورد نیاز بخش كشاورزی استان شد، اما با این حال بر اساس برنامه پنج ساله و اصلاح روش های كشت و آبیاری، قرار است برداشت از منابع آبی زیر زمینی به خاطر حفظ سفره های موجود 50 درصد كاهش یابد.
رئیس سازمان جهاد كشاورزی استان قم گفت: به منظور رعایت حقوق مردم، بیش از چهار هزار هكتار از زمین های كشاورزی استان سند دار شد و این سندها در اختیار كشاورزان و بهره برداران قرار گرفت.
وی بیان كرد: هدف اصلی جهاد كشاورزی استان افزایش سطح زیر كشت نیست بلكه در برنامه ها بالابردن كیفیت محصول ها و افزایش تولید در حجم موجود دنبال می شود.
طلایی با بیان ظرفیت های استان قم در بخش كشاورزی گفت: وجود ایستگاه تحقیقاتی زیتون، تولید مازداد در بخش دام و طیور و همچنین افزایش بهره برداری از محصول گندم و جو در واحد هكتار نسبت به متوسط كشوری، از جمله مهمترین مزیت های كشاورزی این استان است.
همچنین در این دیدار مسئول دفتر نمایندگی ولی فقیه در سازمان جهاد كشاورزی استان قم گفت: جهاد كشاورزی، هدف مهم استقلال اقتصادی كه متناسب با سیاست های اقتصاد مقاومتی است را دنبال می كند.
حجت الاسلام والمسلمین علی اصغر صالح آبادی افزود: جهاد كشاورزی با حضور در مناطق محروم تمام توان خود را برای خدمت رسانی به مردم به كار گرفت و در طول این سال ها خدمت های بسیاری را به نظام اسلامی ارائه كرد.
/7405/ 1175

سرخط اخبار استان‌ها