۱۸ دی ۱۳۹۵، ۱۸:۱۰
کد خبر: 82377902
T T
۰ نفر
دو طرح كاربردي كشاورزي در جهاد دانشگاهي اردبيل اجرا مي شود

اردبيل - ايرنا - سرپرست معاونت پژوهشي جهاد دانشگاهي واحد استان اردبيل از اجراي دو طرح كاربردي كشاورزي در اين واحد علمي خبر داد.

مهران اوچي روز شنبه در جلسه بررسي طرح هاي ملي در حوزه فناوري استان افزود: طرح ‌هاي راه ‌اندازي خط توليد نشاسته پليمري (حفاري) از سيب زميني با ظرفيت يك هزار تن در سال و پايلوت توليد نهال مقاوم به سرما (گردو ، فندق و درختان ميوه هسته‌دار) براي اجرا به تصويب رسيد.
او تشريح كرد: اين طرح ‌ها در صورت تصويب نهايي براي تخصيص اعتبار لازم به معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري ارائه خواهد شد.
وي با بيان اينكه طرح راه ‌اندازي خط توليد نشاسته پليمري (حفاري) از سوي جهاد دانشگاهي استان اردبيل و پژوهشكده توسعه صنايع شيميايي جهاد دانشگاهي ارائه شده گفت: با توجه به پتانسيل غني استان اردبيل در زمينه توليد سيب زميني سالانه بخش زيادي از اين محصول به علت برداشت و انبارداري نامناسب دچار فساد مي شود.
وي اضافه كرد: چاره ‌انديشي در زمينه رفع اين مشكل و جلوگيري از خسارت وارده به سيب‌زميني ‌كاران اردبيل جز دغدغه‌ هاي مهم استاني است و با احصاي اين مشكل از سوي جهاد دانشگاهي استان اردبيل طرح مذكور ارائه شده است.
به گز ارش ايرنا از روابط عمومي جهاد دانشگاهي واحد اردبيل ، او هدف از اين طرح را استفاده از سيب‌ زميني درجه 2 و 3 در تهيه نشاسته براي صنعت نفت ذكر و اظهار كرد: از اين نشاسته پليمري كه داراي قابليت ‌هاي خاصي مي‌باشد و در دماهاي بالا مقاوم و در آب سرد محلول است در مته ‌هاي حفاري در صنعت نفت براي خنك سازي استفاده مي‌شود.
اوچي اردبيلي گفت: راه‌ اندازي خط توليد نشاسته حفاري در مقياس نيمه صنعتي با ظرفيت يك هزار تن در اردبيل مي‌ تواند 25 درصد از حجم تقاضاي صنعت حفاري كشور در سال را تامين كند و با ايجاد اشتغال براي 25 نفر در مدت سه سال سرمايه آن قابل برگشت است.
وي همچنين جلوگيري از خسارت سرماي دير رس بهاره را از ديگر دغدغه‌ هاي بخش كشاورزي استان دانست و افزود: جهاد دانشگاهي براي جلوگيري از اين خسارت موفق به تهيه و اصلاح نهال درختان مقاوم به سرما (فندق و گردو) شده كه با توسعه اجراي سرشاخه كاري آنها براي تغيير ارقام بومي و محلي حساس به ارقام مقاوم به سرما و همچنين ايجاد باغات جديد با ارقام اصلاح شده مي ‌توان از بروز خسارت زياد جلوگيري كرد و گام موثري براي توليد كشاورزي پايدار برداشت.
استان اردبيل با توليد حدود 800 هزار تن حدود 15 تا 20 درصد سيب زميني كشور را توليد مي كند كه از لحاظ كيفيت ، درصد ماده خشك ، وجود كمترين ميزان باقي مانده سموم و كود در سطح كشور از جايگاه خاصي در توليد محصول پاك برخوردار است.
خبرنگار: گيتي طالبي ** انتشار دهنده: سيفعلي موسي زاده
6018/6016

سرخط اخبار استان‌ها