۴ مرداد ۱۳۹۵، ۱۲:۲۸
کد خبر: 82162998
T T
۰ نفر
چهار عامل گرانی مرغ/لزوم كنترل قیمت ذرت توسط دستگاه های مسئول

تهران- ایرنا- مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی ایران، افزایش 100 درصدی قیمت جوجه یك روزه، رشد 35 درصد نرخ ذرت، افزایش تقاضا و كاهش 10 درصدی وزن گیری به دلیل گرمای هوا را عامل اصلی گرانی مرغ گرم بیان كرد.

عظیم حجت روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا افزود: در 40 روز اخیر قیمت جوجه یك روزه از 11 هزار تا 12 هزار ریال به یكباره به 21 هزار ریال افزایش یافت.
وی اظهارداشت: در دو تا سه ماه اخیر نیز قیمت ذرت از كیلویی هفت هزار ریال به 96 هزار ریال رسید كه حدود 35 درصد افزایش نرخ داشته و این امر روی قیمت مرغ مادر و جوجه یك روزه نیز تاثیرگذار است.
به گفته مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی ایران، با افزایش دمای هوا وزن گیری جوجه های مرغ گوشتی در سالن ها بین پنج تا 10 درصد نسبت به دو ماه گذشته كاهش یافته است كه به طور احتمالی این وضعیت تا پایان مردادماه امسال ادامه می یابد.
حجت خاطرنشان ساخت: در واقع این سه عامل منجر به افزایش قیمت مرغ در روزهای اخیر شده است و انتظار می رود وزارت جهاد كشاورزی وارد عمل شده و برای كاهش نرخ مرغ مادر، جوجه یك روزه و مرغ زنده، قیمت ذرت را كنترل كند؛ زیرا با كنترل قیمت نهاده ها، به طور قطع قیمت محصول نهایی نیز متعادل می شود.
وی با بیان اینكه اكنون قیمت كنونی عرضه ذرت در كشور با نرخ جهانی این محصول فاصله معناداری دارد، گفت: اكنون قیمت جهانی هر تن ذرت 210 تا 215 دلار است كه اگر با ارز معادل 34 هزار ریال نیز خریداری شود با احتساب هزینه های گمركی، هر كیلوگرم ذرت باید در داخل كشور به قیمت 75 تا 76 هزار ریال به دست تولیدكنندگان برسد در حالی كه قیمت فروش 96 هزار ریال است.

** لزوم بازنگری دولت و مجلس در تخصیص اعتبارات خرد
وی در ادامه گفت: اعتباراتی كه به صورت خرد به واحدهای تولیدی داده می شود از دیگر مشكلات واحدهای مرغداری كشور است زیرا این اعتبارات به هیچ وجه نمی تواند سبب كاهش هزینه های تولید شود.
وی اضافه كرد: به نظر می رسد دولت و مجلس شورای اسلامی باید اعتباراتی را به شكل ترجیحی در اختیار استان ها قرار دهند تا با مدیریت استانی، این اعتبارات به بخش های مورد نیاز اخصتص یابد تا نیاز استان در بخش محصولات مصرفی واردات تامین شود.
وی براین باور است كه در صورت تخصیص اعتبارات ترجیحی به استان ها و مدیریت استانی، به طور حتم با كاهش هزینه های ذرت، كنجاله سویا و جوجه یك روزه در واحدهای تولیدی مواجه خواهیم شد كه به تبع آن موقعیت صادراتی ما ارتقاء و تداوم پیدا می كند و همچنین عرضه نرخ محصول نهایی در بازار داخلی متناسب با قیمت های جهانی خواهد شد و هركیلوگرم مرغ با قیمت حدود 1.8 تا 2 دلار به دست مصرف كننده می رسد.

** مرغ كیلویی 85 هزار ریال شد
مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی ایران، میانگین مرغ زنده در بازار امروز را 58 تا 59 هزار ریال اعلام كرد كه با قیمت 85 تا 87 هزار ریال به مصرف كننده عرضه می شود؛ البته در برخی مناطق بالای شهر استان های بزرگ می تواند بیش از این قیمت نیز باشد.
وی اظهار داشت: طبق بررسی های كارشناسی وزارت جهاد كشاورزی حتی تا چند ماه گذشته قیمت منطقی تولید مرغ زنده 45 هزار ریال و برای مصرف كنندگان 70 هزارریال بود اما با افزایش نرخ عوامل تولید، حداقل قیمت مرغ بین 10 تا 15 هزار ریال افزایش یافته است.

** ثابت بودن نهادها علت افزایش نیافتن قیمت مرغ در سال گذشته
مدیر عامل اتحادیه مرغداران گوشتی ایران گفت: قیمت كارشناسی وزارت جهاد كشاورزی برای قیمت مرغ برحسب نرخ تورم هر ساله به دلیل ثابت بودن قیمت نهاده ها طی سال 94 و ماه های ابتدای امسال محسوس نبود.
حجت افزود: سالیانه بیشترین عوامل تاثیرگذار تحمیل شده روی قیمت تمام شده افزایش بین پنج تا هفت درصدی ناشی از انرژی ( برق، آب، گازوئیل و گاز مصرفی) و دست مزد كارگری بود.
وی خاطر نشان كرد: مرغداران با بكارگیری روش های خاص تلاش می كردند هزینه های تمام شده تولید ناشی از نرخ تورم را ثابت نگه دارند كه عوامل جدید بر افزایش قیمت مرغ خارج از توان كنترلی تولید كنندگان است.
وی معتقد است: دولت و مجلس می توانند با تخصیص اعتبارات استانی به استان ها و مشاركت با تشكل ها، نهاده های مورد نیاز بخش را تامین كنند این مهم می تواند نقش بسزایی در كاهش هزینه های تولید داشته باشد.
به گفته حجت، برای پایداری و استمرار تولید مرغ و صادرات این محصول انتظار می رود قیمت 20 هزار ریالی جوجه یك روزه كاهش یابد زیرا این نرخ به هیچ وجه منطقی نیست.
وی با بیان این كه واحدهای مرغداری كشور به حمایت دولت در تخصیص اعتبارات و كاهش هزینه های تولید نیاز دارند، افزود: هدف نهایی ما استفاده از ظرفیت های ایجاد شده برای افزایش تولید و صادرات است.
حجت تاكید كرد: اگر اعتباراتی كه دولت برای این بخش در نظر می گیرد مطابق با استانداردهای جهانی باشد، به طور مسلم مرغدار می تواند محصولی را تولید كند كه از لحاظ كیفی و قیمت رقابتی باشد و همین امر می تواند ثبات نسبی تولید و قیمت را در برداشته باشد.
وی اظهار داشت: شركت پشتیبانی امور دام نیز می تواند با مدیریت تولید خطی مرغ منجمد بازار مرغ گرم را كنترل و قیمت ها را متعادل كند.

** كاهش قیمت مرغ گرم در صورت كنترل قیمت ذرت
حجت پیش بینی كرد: در صورتی كه قیمت مواد اولیه نهاده ها همچون ذرت كاهش یابد، در یك بازه زمانی دو هفته ای قیمت مرغ گرم متعادل می شود كه این امر مستلزم ورود وزارت جهاد كشاورزی و دستگاه های نظارتی است.
به گزارش ایرنا، در حال حاضر 24 هزار واحد مرغداری گوشتی در كشور موجود است كه از این تعداد 20 هزار واحد دارای مجوز رسمی و 4 هزار واحد فاقد پروانه بهره برداری هستند.
هم اكنون سالیانه بیش از 2.1 میلیون تن مرغ در كشور تولید و به بازار داخلی و بازارهای منطقه صادر می شود.
اقتصام**9186 ** 2023
۰ نفر

سرخط اخبار اقتصاد