۲۳ شهریور ۱۳۹۵، ۱۳:۰۵
کد خبر: 82228496
T T
۰ نفر
واكنش جهاد كشاورزي به يك خبر؛ سازمان جهاد كشاورزي دخالتي در طرح توجيهي مرغداري ها ندارد

اهواز - ايرنا - سازمان جهاد كشاورزي خوزستان سه شنبه در واكنش به خبر تجمع مرغداران، ارتباط ضرر و زيان مالي آنها را با اين سازمان رد كرد و گفت: سازمان جهاد كشاورزي در ارائه طرح توجيهي به مرغداران خوزستاني دخالتي نداشته است.

به گزارش ايرنا سازمان جهاد كشاورزي خوزستان به خبر تجمع تعدادي از مرغداران در مقابل استانداري كه 16 شهريور با عنوان 'مرغداران خوزستاني خواستار حل مشكل خود شدند' در اين خبرگزاري منتشر شده بود واكنش نشان داد.
در توضيحاتي كه از سوي سازمان جهاد كشاورزي استان به اين خبرگزاري ارسال شده آمده است: طرح هاي توجيهي كه مرغداران ادعا داشته از جهاد كشاورزي دريافت كرده اند با درخواست مرغداران از سازمان نظام مهندسي كشاورزي و منابع طبيعي توسط كارشناسان ناظر آن سازمان تهيه كرده و سازمان دخالتي در آن نداشته است.
در ادامه اين توضيحات آمده است: به طور كلي صنعت مرغداري تابع شرايط عرضه و تقاضاي بازار است ضمن اينكه ضرر و زياني كه مرغداران به علت كاهش قيمت مرغ در سال 1394 متحمل شده اند به دليل عرضه بيش از نياز مصرف بوده و با وجود تعيين ميزان مناسب جوجه ريزي ابلاغ مراتب به اتحاديه مرغداران استان، متاسفانه قسمتي از جوجه ريزي انجام شده بدون هماهنگي و خودسرانه توسط مرغدار صورت مي گيرد كه باعث به هم خوردن تعادل بازار و به ضرر و زيان ساير مرغداران است و نقض منفي برخي از كشتارگاه هاي طيور را در موضوع نبايد ناديده گرفت.
در بخش ديگري آمده است: اين موضوع كه شرايط اقليمي و گرم خوزستان باعث بالا بودن هزينه هاي توليد مي شود به هيچ وجه صحيح نيست زيرا با عنايت به سامانه هايي كه در واحدهاي مرغداري نصب شده و داراي ضريب عايق بندي بالايي است، هزينه ايجاد شرايط مطلوب پرورش مرغ را نسبت به گذشته كاهش داده و دماي سالن هاي مرغداري كمتر تحت تاثير شرايط محيطي قرار مي گيرد. ثانيا با توجه به ورود نهاده هاي دامي از بندر امام (ره) مرغداران استان هزينه حمل كمتري نسبت به ساير استان هاي كشور پرداخت مي كنند.
در ادامه آمده است ' در خبر اعلام شده توسط خبرگزاري ايرنا ، ميزان توليد گوشت مرغ صنعتي سه هزار تن اعلام شده كه اشتباه بوده و به طور متوسط در ماه حدود 6 هزار تن است'.
بر اساس اين گزارش، يكي از مرغداران حاضر در اين تجمع با انتقاد از عملكرد جهاد كشاورزي خوزستان گفته بود: سه سال پيش بر اساس طرح توجيهي جهاد كشاورزي خوزستان در اين زمينه سرمايه گذاري كرديم با اين تصور كه اين صنعت سودآور است اما بعد از بهره برداري متوجه شديم واحدهاي مرغداري به هيچ وجه توجيه اقتصادي ندارد.
عليمراد محمدي مدير عامل تعاوني كشاورزي مرغداران اهواز پيش از اين اعلام كرده بود مرغداري هاي خوزستان ماهانه سه هزار تن توليد دارند.
در استان خوزستان سالانه حدود83هزار تن مرغ توليد مي شود در حالي كه نياز جمعيت 4.7ميليوني استان حدود يكصد هزار تن مي باشد.
از اين رو بخشي از مرغ مورد نياز استان از مناطق همجوار و حتي از استان گلستان تامين مي شود.
7151/6065

سرخط اخبار استان‌ها