۲۶ خرداد ۱۳۹۵، ۱۵:۲۶
کد خبر: 82113818
T T
۰ نفر
38 طرح كشاورزی در سفر كاروان امید به استان مركزی به بهره برداری می رسد

اراك - ایرنا - رئیس سازمان جهاد كشاورزی استان مركزی گفت: 38 طرح عمرانی، تولیدی و صنایع تكمیلی و تبدیلی بخش كشاورزی در سفر قریب الوقوع كاروان دولت تدبیر و امید به این استان به بهره برداری می رسد.

علی بابایی روز چهارشنبه در جمع خبرنگاران افزود: این طرح ها در بخش آب و خاك، خدمات فنی مهندسی، تولیدهای گیاهی، شیلات و صنایع تبدیلی است و برای آن ها اعتباری بالغ بر 734 میلیارد و 963 میلیون ریال سرمایه گذاری شده است.
وی ادامه داد: 525 میلیارد ریال این اعتبار توسط بخش دولتی، 137 میلیارد 303 میلیون ریال تسهیلات بانكی و بقیه آن آورده بهره برداران بوده است.
رئیس سازمان جهاد كشاورزی استان مركزی بیان كرد: 544 خانوار در 31 روستای استان مركزی از خدمات این طرح ها بهره مند می شوند و با بهره برداری از این طرح ها شغل مستقیم و غیر مستقیم در بخش های مختلف كشاورزی و دامداری ایجاد شده است.
بابایی، اجرای سیستم های آبیاری نوین و لوله گذاری در اراضی كشاورزی را اولویت نخست جهاد كشاورزی استان مركزی عنوان كرد و گفت: 19 عنوان این طرح ها در زمینه تجهیز اراضی كشاورزی و باغی به سیستم آبیاری نوین و لوله گذاری این اراضی برای جلوگیری از هدر رفت آب در سطح این استان اجرا می شود.
وی افزود: اجرای این طرح ها علاوه بر افزایش 95 درصدی بهره برداری از آب افزایش عملكرد در سطح هكتار، كیفیت محصول كشاورزی، افزایش صادرات و حضور هرچه بیشتر محصول های كشاورزی این استان در بازار های جهانی را به همراه دارد.
رئیس سازمان جهاد كشاورزی استان مركزی بیان كرد: سه و نیم كیلومتر ساخت اتصال های آب كشاورزی و تجهیز 903 هكتار از اراضی كشاورزی این استان به سیستم آبیاری نوین از جمله این طرح هاست.
بابایی افزود: شش واحد تولیدات دامی، سه واحد مرغداری گوشتی، یك واحد تولید گوشت قرمز، یك واحد تولیدی شیر، یك واحد پرورش شتر مرغ و یك واحد پرورش گوسفندی از دیگر طرح هایی است كه در سفر دولت تدبیر و امید به استان مركزی به بهره برداری می رسد.
وی ادامه داد: پنج طرح تولید آبزیان خوراكی و ماهیان زینتی به ترتیب به ظرفیت 102 تنی و چهار هزار قطعه به تولیدات این بخش در 12 شهرستان استان مركزی می افزایدو بقیه این طرح ها در سایر قسمت های كشاورزی و دامداری به بهره برداری می رسد.
رئیس جهاد كشاورزی استان مركزی با یادآوری نامگذاری امسال با عنوان سال اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل گفت: وزارت جهاد كشاورزی در تهیه و تصویب طرح های اقتصاد مقاومتی در این شورا پیشرو بوده است.
بابایی گفت: ارتقای امنیت غذایی با اتكا به تولید داخل، ذخیره مطمئن محصول های استراتژیك كشاورزی مانند گندم، جو و برنج برای آرامش بازار و تامین نهاده های بخش كشاورزی و افزایش ضریب خود اتكایی محصولات كشاورزی و دامی اولویت های مهم وزارت جهاد كشاورزی در سطح ملی و استانی است.
وی ادامه داد: راهبردهای جهاد كشاورزی برای ارتقای محصولات استراتژیك این بخش به صورت 10 ساله و یك ساله تهیه و به استان ها و شهرستان ها ابلاغ شده است.
رئیس جهاد كشاورزی استان مركزی پیش بینی كرد: خرید گندم مازاد بر نیاز كشاورزان از 275 هزار تن در سال گذشته به 330 هزار تن، تولید جو از 170 هزار تن در سال گذشته به 180 هزار تن در سال جاری، تولید چغندر قند از 25 هزار تن به 41 هزار تن، تولید سیب زمینی از 89 هزار تن به 118 هزار تن، حبوبات از 27 هزار تن به 38 هزار تن، گوشت قرمز از 52 هزار و 900 تن به 53 هزار و 400 تن، مرغ از 54 هزار تن به 56 هزار و 600 تن در سال جاری افزایش یابد.
بابایی، تجهیز و نوسازی سیستم های آبیاری نوین را از دیگر برنامه های جهاد كشاورزی استان مركزی در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی، تقویت امنیت غذایی و توسعه پایدار در این بخش عنوان كرد.
وی افزود: در راهبردهای امسال تجهیز اراضی كشاورزی به سیستم آبیاری نوین از 55 هزار و 580 هكتار به 67 هزار و 703 هكتار دیده شده كه به ازای هر هكتار تجهیز اراضی به این تاسیسات، چهار هزار و 400 متر مكعب صرفه جویی آب حاصل می شود.
وی، توسعه و پرورش آبزی پروری از دو هزار و 157 تن به دو هزار و 450 تن، افزایش محیط های كنترل شده گلخانه ای به منظور افزایش صادرات و صرفه جویی در مصرف آب از 540 هكتار در سال گذشته به 560 هكتاردر سال جاری، اصلاح گلخانه ها به مساحت 10 هكتار، افزایش 184 هزار تنی فرآوری مواد خام و كاهش 18 هزار تنی ضایعات بخش كشاورزی را از دیگر اهداف و برنامه های امسال جهاد كشاورزی در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی دانست.
رئیس سازمان جهاد كشاورزی استان مركزی افزایش ضریب مكانیزاسیون بخش كشاورزی را از مهمترین عوامل افزایش كمی و كیفی تولیدهای این بخش عنوان كرد و گفت: 350 میلیارد ریال امسال برای افزایش ضریب مكانیزاسیون به جهاد كشاورزی این استان ابلاغ شده است كه جذب این اعتبار نقش مهمی در افزایش كمی و كیفی محصول های كشاورزی دارد.
بابایی، با یادآوری اختصاص 520 میلیارد ریال برای توسعه و افزایش ضریب مكانیزاسیون استان مركزی در سال های 92 و 93، افزود: 111 درصد این اعتبار در سال گذشته جذب شد و این استان رتبه نخست را در این بخش به دست آورد.
استان مركزی با وجود صنعتی بودن جزء 10 استان نخست كشور در بخش كشاورزی است كه 90 هزار بهره بردار شامل 10 درصد شاغلان استان و دو و یك دهم درصد كشور در بخش كشاورزی این فعال هستند.
670 هزار هكتار اراضی باغی و كشاورزی در استان مركزی وجوددارد و سه درصد تولیدات كشاورزی از استان مركزی است كه یك و دو دهم درصد تولیدات كشاورزی مازاد بر نیاز استان به سایر مناطق ارسال می شود.
1955/6013/

سرخط اخبار استان‌ها