رئیس اتاق بازرگانی:ایران و تایلند می توانند نیازهای یكدیگر را تامین كنند

تهران - ایرنا - رییس اتاق بازرگانی ایران با بیان اینكه شرایط اقتصادی نوین ایران با اجرایی شدن برجام فرصت گسترش همكاری های تهران ـ بانكوك را فراهم ساخته است، گفت: دو كشور می توانند با توجه به تولیدات خود، نیازهای یكدیگر را تامین كنند.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، محسن جلال پور روز دوشنبه در دیدار «سوویت ماسین سی» معاون وزیر بازرگانی تایلند با وی در محل اتاق ایران افزود: جمعیت 400 میلیون نفری ایران و كشورهای منطقه با 700 میلیون نفر جمعیت اوراسیا فرصتی مناسب برای توسعه مناسبات ایران و تایلند را فراهم كرده است.
وی اضافه كرد: ایران سالانه 700 هزار تن شكر وارد می كند و تایلند پنجمین صادركننده شكر جهان است؛ علاوه بر این پیشتر این كشور از صادركنندگان برنج به ایران بود و اكنون نیز با فناوری روز تایلند می توان در زمینه تولید مرغ و تخم مرغ برای پاسخگویی به نیاز منطقه فعالیت كرد.
وی یادآور شد: با توجه به شرایط روسیه از نظر تحریمی، این فرصت فراهم شده تا تهران و بانكوك علاوه بر تلاش در جهت تامین نیاز كشورهای CIS، نیازهای مسكو را نیز پوشش دهند.
CIS، سازمانی بین المللی است كه در دسامبر (10 آذر لغایت 10 دی ) 1991 پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی سابق توسط روسیه، بلاروس و اوكراین تاسیس شد و مركز آن در مینسك بلاروس واقع است؛ علاوه بر سه كشور یاد شده، قزاقستان، آذربایجان، ازبكستان، تركمنستان، ارمنستان، تاجیكستان، قرقیزستان، گرجستان و مولداوی دیگر اعضای آن هستند.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و كشاورزی ایران گفت: جمهوری اسلامی از ظرفیت مناسبی در زمینه صادرات خدمات فنی ومهندسی برخوردار است و می توان با همكاری تایلند برای همسایگان و منطقه پروژه های عمرانی لازم را اجرا كرد.
آمارهای منتشر شده نشان می دهد ایران در بخش صادرات خدمات فنی و مهندسی از ظرفیت 20 تا 25 میلیارد دلاری برخوردار است.
جلال پور ابراز امیدواری كرد كه اتاق های بازرگانی دو كشور، سفیران و دیگر مسئولان ذیربط برای توسعه همكاری ها میان تهران و بانكوك تلاش بیشتر كنند تا علاوه بر مناسبات دوجانبه، بتوان در كشورهای منطقه نیز همكاری مشتركی را در زمینه های مختلف اجرا كرد.
«سوویت ماسین سی» معاون وزیر بازرگانی تایلند نیز در این دیدار، ضمن تبریك توافق ایران با 1+5، ابراز امیدواری كرد، تحریمها به سرعت برطرف و دور جدیدی از همكاری ها میان دو كشور آغاز شود.
وی افزود: امروز نكته مهم این است كه تهران و بانكوك برای برقراری پیوند مستحكم باید فراتر از مناسبات تجاری و اقتصادی به ایجاد روابط بین مردم دو كشور بیندیشند.
این مقام تایلند اضافه كرد: روابط ایران و كشور متبوعش در سه سال گذشته بسیار متحول شده و در كنار روابط سیاسی، مناسبات تجاری و اقتصادی روند رو به رشدی داشته است.
وی، برنامه ریزی برای سفر معاون نخست وزیر تایلند به تهران در یك تا دو ماه آینده را به عنوان گام مهمی برای توسعه روابط میان دو كشور دانست.
معاون وزیر بازرگانی تایلند، جایگاه ایران برای ارتباط با كشورهای عضو CIS ( مشترك المنافع ) را مهم دانست كه بازاری بیش از 700 میلیون نفر را پیش رو دارد و علاوه براین، تایلند نیز دروازه ارتباطی با بازار كشورهای عضو آ.سه.آن (آسیای جنوب شرقی) محسوب می شود.
وی همكاری با جمهوری اسلامی ایران در زمینه سرمایه گذاری و گردشگری را به عنوان دو محور مهم برای برنامه های آینده تایلند بیان كرد و افزود: افق بلندمدت در برنامه ریزی دو طرف باید در دستور كار قرار گیرد.
براساس آمارهای منتشر شده، در هفت ماهه سال 2015 (11 دی 93 تا 10 مرداد 94) حجم مبادلات تجاری دو كشور به رقم 281 میلیون و 80 هزار دلار رسید كه نسبت به دوره مشابه سال 2014، رشد 6.57 درصدی را ثبت كرد.
اقتصام**1559**9132 ** 2023
۰ نفر