۲۳ دی ۱۳۹۵، ۱۳:۵۱
کد خبر: 82384321
T T
۰ نفر

كمپوت خرما برای اولین‌بار دركشور تولیدشد

۲۳ دی ۱۳۹۵، ۱۳:۵۱
کد خبر: 82384321
كمپوت خرما برای اولین‌بار دركشور تولیدشد

تهران- ایرنا- یكی از فارغ التحصیلان علوم و صنایع غذایی دانشگاه علوم پزشكی تبریز برای نخستین بار در كشور موفق به فرموله و تولید كمپوت خرما شد.

'عطا كشتی بان' روز پنجشنبه در گفت و گو یا خبرنگار علمی ایرنا گفت: یكی از مشكلات صنعت خرمای كشور، قدیمی بودن تكنولوژی ها در این زمینه و استفاده از روش های قدیمی برای عرضه این محصول به بازارهای داخلی و خارجی است.
وی بیان كرد: در روش های قدیمی پرس كردن خرما و عرضه آن به بازار ، خرما نه ماندگاری بالایی دارد و نه قابل رقابت برای صادرات است؛ اما در این پروژه ، برای افزایش ماندگاری خرما، كمپوت آن در شیره خرما تولید شده است تا تازگی و خاصیت میوه حفظ شود.
وی بیان كرد: داخل خرما ماده ای به نام ژلی فنول وجود دارد كه خاصیت آنتی اكسیدانی و ضد سرطان دارد. وقتی خرما به صورت میوه استفاده می شود و فرآوری روی آن انجام نشده باشد، ژلی فنول به فیبرهای خرما چسبیده و از بین می رود، ولی با فرآوری خرما این پیوند می شكند و ژلی فنول كاملا مورد استفاده بدن قرار می گیرد.
كشتی بان افزود: در روش جدید همچنین ماندگاری خرما بدون هیچگونه ماده افزودنی حفظ می شود.
وی با اشاره به این كه بسته بندی این محصول در ظروف فلزی می تواند در زمان بحران هایی همچون زلزله به راحتی مورد استفاده قرار گیرد، گفت: این محصول در دمای معمولی قابل نگهداری است اما میوه خرما از زمان تولید و چیدن تا سال بعد نیاز است كه در سردخانه نگهداری شود و این امر هزینه های نگهداری را بالا می برد و حتی در صورت نگهداری در سردخانه، با وجود انواع حشره میوه خرما از بین خواهد رفت.
وی با اشاره به این كه مدت ماندگاری كمپوت خرما بالاست، گفت: مدت نگهداری این محصول حتی تا سه سال بعد از تولید نیز هست اما بهترین زمان مصرف آن یك سال بعد از تولید است.
وی گفت: از اغلب انواع خرمای كشت شده در كشور می توان برای تولید كمپوت استفاده كرد ولی برای انتخاب خرما یك سری فاكتورها لازم است كه در صورت داشتن می توان خرما را وارد فرآیند كمپوت سازی كرد.
وی یادآور شد: این محصول پروژه پایان نامه دانشگاهی بوده، ثبت اختراع شده و برای آن نیز مقاله انگلیسی نیز نوشته شده است.
به گفته كشتی بان، انواع روش های مختلفی كه برای نگهداری خرما همانند روش سنتی شست و شو، استفاده از ازن و گاما به كار می رود، همه هزینه های تولیدكننده را بالا می برد، اما روش جدید به ویژه برای دارندگان كارخانه تولید كمپوت یا مربا، كم هزینه است و به راحتی می توانند با همان تجهیزات و فرمولاسیون این كمپوت را تولید كنند.
كمپوت خرما در پنجمین فستیوال دارایی فكری در حوزه صنایع مواد غذایی در معرض دید سرمایه گذاران قرار داده شده بود.
علمی ** 9340**1561**خبرنگار: منیر ابراهیمی زاده* انتشار: زهره محتشمی پور
۰ نفر

سرخط اخبار اقتصاد