۸ خرداد ۱۳۹۵، ۲۰:۵۲
کد خبر: 82091833
T T
۰ نفر
افراد چاق زودتر دچار گرفتگي شريان ها و عروق قلب مي شوند

شيراز- ايرنا- كارشناس بيماري هاي غيرواگير مركز بهداشت شهداي والفجر شيراز گفت: در افراد مبتلا به چاقي و اضافه وزن، پديده گرفتگي شريان ها سريع تر و زودتر به وقوع مي پيوندد و عضله قلب اين گونه افرادضعيف شده و خون را به شكل غير موثري پمپاژ مي كند.

به گزارش دريافتي روز شنبه ايرنا از روابط عمومي دانشگاه علوم پزشكي شيراز، راحله نظري در كارگاه آموزشي با موضوع 'ارتباط چاقي كودكان وبيماري هاي قلبي' اظهارداشت: درسال هاي اخيرباگسترش فناوري و فرهنگ شهرنشيني، جمعيت عمومي، به شكل فزاينده اي دچار اضافه وزن و چاقي شده اند.
وي بيان كرد: تعداد افراد چاق و دچار اضافه وزن در كشور ما در حال افزايش است و احتمال ابتلا به بيماري هاي قلبي عروقي، روند رو به رشد داشته است.
نظري، با اشاره به اينكه در حال حاضر تعداد زيادي از ايرانيان دچار اضافه وزن هستند و برخي از آنها چاق محسوب مي شوند، افزود: علاوه بر اضافه وزن يا چاقي، الگوي توزيع چربي در بدن نيز بسيار مهم است.
اين كارشناس بيماري هاي غيرواگير، گفت: تجمع چربي در ناحيه كمر و شكم، با خطر بيشتر ابتلا به بيماري فشارخون و كلسترول بالاي خون، ديابت، سكته قلبي و مغزي همراه است.
او افزود: يافته هاي حاصل از يك ارزيابي در انجمن قلب آمريكا نشان داده است كه كودكان چاق بالاي هشت سال، علائم بيماري قلبي داشته و توده عضلاني قلب كودكان چاق در مقايسه با كودكان با وزن طبيعي ضخيم تر شده، از طرفي اين دسته ازكودكان توانايي پمپاژ خون به ميزان لازم و كافي را ندارند و اين دو شاخص از عوامل خطر ابتلا به بيماري هاي قلبي است.
نظري اضافه كرد: پژوهشگران هشدار دادند كه اختلالات قلبي در دوران كودكي، ممكن است به آسيب هاي گسترده تر سلامتي در بزرگسالي و در پي آن مرگ ناشي از نارسايي قلبي منجر شود و كودكاني كه مادران آنها چاق يا داراي اضافه وزن هستند، در زمان بزرگسالي بيشتر در معرض خطر مرگ ناشي از بيماري قلبي قرار دارند.
وي گفت: بايد كودكان خود را به فعاليت ورزشي مناسب و انتخاب غذاي سالم تشويق كنيم تا وزن آنها در حد طبيعي حفظ شود، زيرا اثرات ناشي از چاقي در كودكان مي تواند برگشت پذير باشد و گاهي هم به آسيب هاي ماندگار منجر مي شود.
6113 /6118

سرخط اخبار استان‌ها