۶ خرداد ۱۳۹۵، ۹:۲۳
کد خبر: 82088967
T T
۰ نفر
19 هزار هكتار اراضي مستعد آبياري باراني در نهاوند وجود دارد

نهاوند – ايرنا – رئيس اداره امور فني و زير بنايي مديريت جهاد كشاورزي نهاوند گفت: در شهرستان نهاوند از مجموعه اراضي قابل كشت ، 19 هزار اراضي مستعد آبياري باراني وجود دارد كه تا كنون هفت هزار هكتار آنها به سامانه آبياري تحت فشار مجهز شده است.

يوسف كاكاوند روز پنجشنبه در گفت و گو با ايرنا افزود: اين شهرستان با توجه به استعداد و قابليت هاي مناسب كشاورزي يكي از شهرهاي پيشرو استان است كه تاكنون در زمينه آبياري تحت فشار بيشترين اعتبار را جذب كرده است.
وي گفت: در حال حاضر به منظور توسعه اين شيده آبياري در سطح شهرستان براي سه هزار هكتار ديگر پرونده آماده و براي معرفي به بانك تهيه شده است كه در صورت تخصيص اعتبار اين تعداد نيز عملياتي خواهد شد.
وي از اجراي آبياري موضعي يا نواري به عنوان طرح جديد اين مديريت براي مكانيزه كردن آبياري نام برد و افزود: به منظور اجراي طرح آبياري موضعي 13 پرونده شامل 580 هكتار زمين و 64 پرونده شامل 276 هكتار آبياري قطره اي طراحي و مهيا شده است.
وي گفت: براي اجراي اين طرح دولت حمايتهاي لازم را از كشاورزان به عمل مي آورد به گونه اي كه به ازاي هر هكتار از سوي دولت مبلغ 70 ميليون ريال تسهيلات به صورت بلاعوض پرداخت مي شود .
كاكاوند الگو سازي مديريت و بهره برداري بهينه از آب را اولويت اين اداره براي كاهش مصرف آب كشاورزي عنوان نمود و گفت: توسعه و اجراي طرحهاي سامانه آبياري نوين و زير فشار علاوه بر كاهش مصرف آب باعث بالا رفتن راندمان و كيفيت محصول مي شود.
وي افزود: با اجراي سامانه آبياري زير فشار در هر هكتار بيش از چهار هزار و 500 متر مربع در مصرف آب صرفه جويي مي شود كه مي تواند بخشي از كاهش آبهاي زير زميني را جبران نمايد .
رئيس اداره فني و زير بنايي جهاد كشاورزي تويسركان گفت: براي كاهش مصرف آب علاوه بر اجراي طرحهاي آبياري زير فشار، تجهيز كانالهاي انتقال آب ، مرمت و لايروبي قنوات و تسطيح اراضي را نيز اجرا نموده است.
وي افزود: در حال حاضر در سطح شهرستان 202 كيلومتر كانال آبرساني مرمت و تجهيز شده و با توجه به سياستهاي حمايتي دولت اين آمادگي در ما وجود دارد كه در همه روستاها طرح تجهيز و نوسازي انهار را به اجرا در آوريم .
وي درباره مرمت قنوات شهرستان گفت: شهرستان نهاوند داراي 133 رشته قنات مي باشد كه احيا و مرمت آنها در دستور كار است و با توجه به محدوديت اعتبار به مرور روي آنها كار مي شود .
كاكاوند در پايان به ديگر عوامل تاثير گذار در كاهش مصرف آب اشاره نمود و افزود: تجهيز و نوسازي و اجراي سيستمهاي آبياري نوين يكي از عوامل تاثير گذار در كاهش مصرف آب است در حاليكه اصلاح بذرهاي كشاورزي ، فرايند نگهداري محصولات و همچنين كشت محصولات آب بر از ديگر عواملي است كه مي تواند در كاهش مصرف آب تاثير گذار باشد .
شهرستان نهاوند يكي از قطبهاي اصلي كشاورزي استان همدان است كه در بيش از 10 محصول زراعي و باغي مقام اول استان را دارا مي باشد .
شغل اغلب مردم شهرستان بويژه در مناطق روستايي در بخش هاي مختلف كشاورزي مي باشد.
از مهمترين محصولات زراعي و باغي اين شهرستان گندم ، چغندر قند ، آفتابگردان ، كلزا ، جو ، سيب ، هلو ، گردو خيار ، گوجه ، گشنيز و چندين محصول ديگر مي باشد .
در اين شهرستان 70 هزار هكتار زمين مستعد زراعت و باغ وجود دارد كه بيش از 50 هزار هكتار آن زير كشت انواع محصولات باغي و زراعي قرار دارد .
اين شهرستان با دارا بودن جمعيتي بالغ بر 190 هزار نفر در 105 كيلومتري جنوب استان همدان واقع شده است.
7525/6993

سرخط اخبار استان‌ها