سالم‌ترین و بهترین خوردنی‌‌ها برای سحری/ راههای رفع اختلالات خواب در ماه رمضان

13:41 - 29 خرداد 1395
کد خبر: ۱۸۷۱۷۱
توصیه‌های کارشناسان تغذیه‌ برای روزه‌داران در ماه مبارک رمضان را در این خبر می‌خوانید.
به گزارش گروه فضای مجازی ، در این بسته خبری  توصیه‌هایی از کارشناسان مختلف، برای روزه داران در ماه مبارک رمضان را می خوانید.

سالم ترین و بهترین خوردنی‌‌ها برای سحری


جام جم نوشت: مهم ترین توصیه هایی که هنگام آماده کردن وعده سحر باید به آن توجه داشت، به شرح زیر است:

میزان غذا در وعده سحر باید به اندازه متوسط باشد و مواد غذایی دارای فیبر مصرف شود.در وعده سحری باید از تخم مرغ، لبنیات یا گوشت درکنار میوه و سبزیجات استفاده کرد.

درصورتیکه وعده سحری سنگین باشد، هضم غذا دشوار می شود، بنابراین دراین وعده غذایی باید از مصرف غذاهای پرچرب و غذاهایی که باعث نفخ معده می شود، پرهیز کرد.

دروعده سحر از نوشیدن چای خودداری کنید، زیرا کافئین موجود درآن، ادرار آور بوده و موجب تشنگی می شود.میوه و سبزیجات احساس تشنگی در طول روز را به تاخیر می اندازد، ضمن اینکه مانع یبوست می شود، خوردن انگور در وعده سحر توصیه می شود.

مصرف سیب زمینی یا نان سبوس دار یا هر نوع غذای دیگری که حاوی کربوهیدرات باشد، مفید است و از خوردن شیرینی جات و شکلات پرهیز کنید.در وعده سحری، آب را به آرامی و به تدریج بیاشامید.


سالم‌ترین و بهترین خوردنی‌‌ها برای سحری/ راههای رفع اختلالات خواب در ماه رمضان

سوزش کلیه و باید و نبایدهای روزه‌داری

تسنیم نوشت: سید جواد علوی درباره اینکه آیا سوزش کلیه و ادرار، مانع روزه داری است؟ اظهار داشت: سوزش کلیه یا سوزش مجرای ادرار در شرایط تشنگی و گرسنگی طولانی از جمله در روزه داری‌های تابستانی، الزاماً ناشی از عفونت ادرار یا سنگ ادراری نیست، بلکه می‌تواند به سبب سوء مزاج گرم ساده یا مادی در کلیه و مجاری ادرار و مثانه باشد.

به گفته وی در این حال هم تکرار ادرار و هم سوزش و هم تغییر رنگ ادرار به زرد پررنگ یا نارنجی یا گاهی سرخ روی می‌دهد، بدون اینکه الزاماً در آزمایش ادرار یا کشت ادرار، شواهدی از عفونت یا سنگ ادراری دیده شود. همچنین سبب چنین وضعیتی در پزشکی نوین ناشناخته است و فقط به درمان علامتی و تسکین سوزش ادرار پرداخته می‌شود بدون آنکه سبب اصلی آن شناسایی و درمان شود.

این کارشناس طب سنتی افزود: سوءمزاج گرم کلیه و دیگر بخش‌های دستگاه ادرار، قطعاً با تشنگی و گرسنگی تشدید می‌شود و به آسیب حتمی دستگاه ادراری و دیگر اعضای بدن بیمار منجر می‌شود.

علوی اضافه کرد: نشانه‌های احتمالی اولیه همراه با این حالت، سرگیجه، حالت تهوع، تلخی دهان و سردرد است. همچنین برای درمان این سوءمزاج، باید نوشیدنی‌ها و خوراکی‌های سردی آور مصرف شود.

وی گفت: نوشیدن شربت سکنجبین رقیق شده با آب هندوانه بسیار سودمند است. همچنین نوشیدن شیره تخم خربزه، یا خوردن کاهوی خرد شده در سکنجبین نعنا، بسیار موثر است.                

این کارشناس طب سنتی خاطرنشان کرد: این توصیه‌ها را باید در طول روز 4 تا 5 بار با حفظ یکی دو ساعت فاصله از غذا تکرار کرد و تا یک روز پس از رفع علائم ادامه داد. در طول درمان، پرهیز از هر نوشیدنی و خوراکی گرمی بخش نیز ضروری است و در صورت ادامه این وضعیت یا عود علائم با روزه داری مجدد، توصیه می‌شود این افراد روزه نگیرند.


سالم‌ترین و بهترین خوردنی‌‌ها برای سحری/ راههای رفع اختلالات خواب در ماه رمضان

راههای رفع اختلالات خواب در ماه رمضان
حسین رضایی زاده درباره خواب در ماه رمضان به مشرق گفت: مصرف غذاهایی که نیاز به خواب را در ماه رمضان کم می‌کنند، توصیه نمی‌شود. چرا که عمدتاً غذاهای خشک کننده این کار را می‌کنند و چون روزه‌داری خودش به نوعی قرار است که بدن را خشک کند، ما غذاهای مُجفف و خشک کننده را توصیه نمی‌کنیم.

این متخصص طب سنتی ادامه داد: خوردن غذاهای نفاخ، با هم خوری و برهم خوری خود عاملی برای اختلالات خواب در ماه رمضان محسوب می‌شود.

رضایی زاده افزود: اختلالات خواب موجب دیدن خواب‌های آشفته می‌شود و کیفیت خواب را کاهش می‌دهد، ما می‌خواهیم افراد خوابی داشته باشند که اگر چه به لحاظ کمیت کم شده است اما کیفیت بیشتری داشته باشد.

وی اضافه کرد: مصرف غذاهایی که رطوبت مغزی ایجاد می‌کنند، به رفع اختلالات خواب بسیار کمک می‌کنند مثلاً کاهو داروی خواب آور جالینوس است، همچنین مصرف مغز بادام و مویز می‌توانند به خواب خوب کمک کند و آخر شب شربت شیر و بادام یا فرنی بادام درست کنند که این غذا بسیار مقوی و رطوبت بخشی است که به خواب هم کمک می‌کند.

این متخصص طب سنتی بیان داشت: برای کسانی که دچار خشکی مزاج مغز هستند و در ماه رمضان دچار اختلالات خواب می‌شوند، می‌توانند یک قطره روغن بادام شیرین داخل بینیشان بچکانند. خوردن شربت خاکشیر هم رطوبت بخش است و می‌تواند به بهبود خوابشان کمک کند.

رضایی زاده خاطرنشان کرد: یک نکته در مورد حلیم باید گفت که حلیم جزو غذاهایی است که هضمش سنگین و ثقیل است، مصرف آن با دارچین به بهبود هضم و جذب آن در عروق کمک می‌کند و مانع از رسوب مواد ثقیل و سنگین در عروق بدن می‌شود.


راههای پیشگیری از تشنگی در ماه رمضان

خبرانلاین نوشت: نسیم باقری نسامی، کارشناس ارشد تغذیه سازمان غذا و دارو در مورد راههای پیشگیری از تشنگی در ماه رمضان که یکی از مشکلات شایع روزه‌داری در روزهای گرم و طولانی تابستان است نکاتی را بیان کرد که می‌توان با رعایت این نکات از شدت احساس تشنگی و کم آبی بدن مقابله کرد.

- مصرف هرگونه نوشیدنی حاوی کافئین به دلیل مدر بودن موجب تشدید تشنگی می‌شود بنابراین نوشیدن چای پُررنگ و انواع قهوه و نوشابه‌های گازدار کافئین دار مناسب نیست.

- مصرف آب به همراه غذا و به مقدار زیاد موجب رقیق شدن شیره گوارشی و آنزیم‌های موثر در هضم غذا است بنابراین موجب اختلال در هضم و جذب مواد غذایی و درد شکم و نفخ خواهد شد.

- بهترین زمان نوشیدن آب کافی یک ساعت بعد از افطار تا نیم ساعت قبل از مصرف غذایی سحر است.

- بهترین روش برای کاهش عطش و رفع تشنگی مصرف سبزیجات و میوه جات آبدار و فیبردار در وعده های سحر و افطار است.

- نوشیدن انواع شربت با درصد شیرینی بالا میزان تشنگی را افزایش می‌دهد. همچنین مصرف افراطی غذاهای پرپروتئین، پرچرب و شور موجب افزایش تشنگی می‌شود.


سالم‌ترین و بهترین خوردنی‌‌ها برای سحری/ راههای رفع اختلالات خواب در ماه رمضان


دلیل سوزش سردل در ماه رمضان


پزشک طب سنتی، حمادالدین مسموعی به جام جم سرا گفت: با توجه به اینکه ساعات طولانی در روزهای ماه مبارک رمضان را گرسنه خواهیم بود پس باید غذاهایی را مصرف کنیم که بیشتر ما را سیر نگاه می‌دارند.

وی افزود: غذاهایی که دیر هضم می‌شوند حداقل تا هشت ساعت در دستگاه گوارش می‌مانند و دیرتر گرسنه می‌شویم، اما غذاهایی که زود هضم هستند مانند غذاهایی که دارای قند هستند خیلی زود هضم می‌شوند و شما زودتر گرسنه می‌شوید.

پزشک طب اسلامی با بیان این مطلب که غذاهای سرخ شده را حتماً از رژیم غذایی خود حذف کنید، تصریح کرد: این غذاها با هضم نشدن باعث سوزش سردل و اضافه وزن می‌شوند و هیچ نفعی نیز برای بدن ندارند.

مسموعی تصریح کرد: از خوردن غذاهای سرخ کردنی و چرب، حاوی قند زیاد، پرخوری اجتناب کنید و در موقع سحر سعی کنید زیاد چای نخورید چرا که باعث ازدیاد ادرار شده و از همین طریق نمک‌های معدنی مورد نیاز بدن دفع می‌شود.

وی افزود: روزه داران سعی کنند از غذاهای دیر هضم مانند حلیم که دارای کربوهیدارت‌های مرکب و منبع بسیار مناسب پروتئین بوده، همچنین از خرما، مغز بادام و موز که منبع عالی منیزیوم و پتاسیم است مصرف کنند تا کمتر گرسنه شوند.


سالم‌ترین و بهترین خوردنی‌‌ها برای سحری/ راههای رفع اختلالات خواب در ماه رمضان


/انتهای پیام/
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *