۳ مهر ۱۳۹۶، ۱۳:۱۷
کد خبر: 82676664
T T
۰ نفر
رئيس هيات مديره تعاوني صنايع غذايي:قيمت مواد غذايي در محرم افزايش نخواهد يافت

تهران – ايرنا - رئيس هيات مديره تعاوني توليدكنندگان صنايع غذايي گفت: برنامه افزايش قيمتي براي محرم نداريم و مواد غذايي به وفور وجود دارد.

«كريمي تفرشي» روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار اقتصادي ايرنا افزود: مواد غذايي به وفور در بازار وجود دارد و در صورت مشاهده هرگونه افزايش قيمتي مصرف كنندگان مي توانند با سامانه هاي تعزيرات حكومتي و سازمان حمايت از حقوق مصرف كنندگان تماس بگيرند تا با متخلفان برخورد جدي شود.

** رشد فزاينده صادرات صنايع غذايي در 10 سال گذشته
وي درباره صادرات مواد غذايي ايران در بازه زماني 1385 تا 1395 گفت: ميزان صادرات مواد غذايي ايران در سال 1385، 500 ميليون دلار بود كه اين رقم در سال 1395 به 6.5 ميليارد دلار افزايش يافت كه گوياي رشد فزاينده صادرات در 10 سال گذشته بود.
رئيس تعاوني توليدكنندگان صنايع غذايي اظهارداشت: براي نمونه پارسال 80 هزار تن شيريني و شكلات به ارزش 220 ميليون دلار صادر شد و در چهار ماه امسال نيز 25 هزار تن به ارزش 75 ميليون دلار صادرات داشتيم كه در مقايسه با مدت مشابه پارسال 20 درصد افزايش داشتيم.
وي تصريح كرد: ساليانه 130 ميليون تن انواع مواد غذايي و كشاورزي در كشور توليد مي شود كه بيانگر پتانسيل بالاي توليد مواد غذايي در كشور است و بنابراين مي توانيم تمام بازار هدف كشورهاي منطقه را شناسايي و كالاهاي مورد نياز آنها را تامين كنيم.
تفرشي اظهارداشت: اگر مي خواهيم موفق باشيم بايد همچون تركيه نمايشگاه هاي تخصصي در كشورهاي مختلف همچون روسيه، قطر و ديگر كشورها با حمايت وزارت صنعت، معدن و تجارت برپا كنيم تا از آن طريق محصولات خود را به مصرف كنندگان معرفي كنيم.
وي با اشاره به اينكه عراق و افغانستان بزرگ ترين واردكنندگان محصولات غذايي ايران هستند، گفت: عراق پارسال 8 ميليارد دلار انواع مواد غذايي وارد كرده كه سهم ايران از اين واردات 900 ميليون دلار بود.
رئيس تعاوني توليدكنندگان صنايع غذايي با بيان اينكه در زمينه صادرات مواد غذايي به عراق رشد 20 تا 25 درصدي داشتيم، افزود: براي حفظ بازار صادراتي كشوري همچون عراق كه درگير جنگ هاي داخلي است بايد كارگروه مشخصي تشكيل شود و به اين كشور به عنوان كشور مبدا براي صادرات توجه كنيم.
وي افزود: برخي از صادركنندگان به دليل نزديكي اين كشور، عراق را همچون يكي از استان هاي كشور در نظر مي گيرند و در برخي موارد شاهد هستيم كه در مبادي ورودي، كالايي ثبت نمي شود كه اميدواريم با ثبت سفارش ها ارقام واقعي صادرات به عراق را كسب كنيم و بتوانيم براي آينده برنامه ريزي هاي لازم را انجام دهيم.
تفرشي تاكيد كرد: در گذشته قاچاق كالاهاي مواد غذايي به ايران زياد بود و كالاهاي قاچاق از مبادي مختلف ورود پيدا مي كرد و با تلاش مسئولين اين ميزان كاهش يافته اما هنوز هم ورود كالاي قاچاق را داريم و اميدواريم روزي جلوي كالاي قاچاق گرفته شود و با اين كار بتوانم حمايت همه جانبه اي از توليدكننده داخلي داشته باشيم.
وي افزود: البته توليدكنندگان نيز بايد توجه كنند كه مصرف كنندگان بسيار فهيم هستند و اگر كالايي رنگ و لعاب خوبي داشته باشد اما از كيفيت لازم برخوردار نباشد آن كالا يك بار مصرف مي شود و مصرف كننده به دنبال آن نمي روند.
وي تصريح كرد: بايد به توليدكنندگان تذكر بدهيم كه اگر خود را با كيفيت و استانداردهاي تدوين شده هماهنگ كنند در كوتاه مدت دچار اختلال در توليد مي شوند و ديگر نمي توانند در بازار مصرف حضور داشته باشند.

** پيشنهاد انتخاب سه قائم مقام وزير صنعت
رئيس هيات مديره تعاوني توليدكنندگان صنايع غذايي گفت: به عنوان يك توليدكننده از وزير مي خواهم سه قائم مقام چابك، تحصيلكرده، با تجربه، كارآمد و نسبتا جوان را در استخدام خود داشته باشند كه هر كدام در حوزه هاي صنعت، معدن و تجارت فعاليت كنند.
وي افزود: هر كدام از اين افراد مي توانند يك وزير باشند كه به طور تخصصي وارد شده و مشكلات حوزه ها را بررسي كنند و راه حل هاي مناسبي ارائه كنند.

براي آگاهي از آخرين اخبار اقتصادي ايران و جهان با كانال اقتصادي ايرنا در تلگرام همراه شويد:
IRNAeco@
اقتصام**9132** 6075*خبرنگار: فرزانه سلامت بخش**انتشار: زهرا هجيني نژاد

سرخط اخبار اقتصاد