۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۵، ۱۰:۲۹
کد خبر: 82079202
T T
۰ نفر
روش های غیراصولی و تبلیغات چاقی و لاغری سلامت مردم را تهدید می كند

اراك - ایرنا - معاون دارو، غذا و تجهیزات پزشكی دانشگاه علوم پزشكی اراك گفت: روش های غیراصولی و تبلیغات رنگارنگ چاقی و لاغری تهدید جدی برای سلامت مردم و تنها راه مورد تایید در این خصوص مراجعه به پزشكان متخصص تغذیه است.

دكتر مصطفی دلاور روز چهارشنبه در گفت وگو با ایرنا افزود: قشرهای مختلف مردم به ویژه زنان و دختران جوان باورهای نادرستی درباره تناسب اندام دارند و با گرایش به درمان های غیراستاندارد در چاقی و لاغری سلامت خود را به خطر می اندازند.
وی اظهار كرد: تبلیغات ماهواره ای و شبكه های مجازی، روش های درمانی و رژیم های سنتی با داروهای گیاهی و همچنین مصرف داروهای چاقی و لاغری كه حاوی مقادیری موادمخدر و شیمیایی هستند، همه از نظر نظام سلامت مردود است و كسانی كه به دنبال تناسب اندام هستند باید فقط به پزشكان متخصص تغذیه مراجعه كنند.
معاون دارو، غذا و تجهیزات پزشكی دانشگاه علوم پزشكی اراك خاطرنشان كرد: تبلیغات واهی و اغوا كننده تنها دامنه سودجویی دارد و اقلام معرفی شده ممكن است عوارض جبران ناپذیری در بدن ایجاد كنند.
دكتر دلاور ادامه داد: تبلیغات و داروهای شبكه های ماهواره ای برای چاقی و لاغری به طور كامل رد شده است و استفاده از آن ها حتی می تواند با خطر مرگ همراه باشد.
وی اظهار كرد: برخی از تبلیغات چاقی و لاغری كه از شبكه های سراسری و استانی رسانه ملی پخش می شود نیز باید با مجوز وزارت بهداشت باشد و ادعای بیان شده از سوی مراجع ذیربط تائید شود.
معاون دارو، غذا و تجهیزات پزشكی دانشگاه علوم پزشكی اراك توضیح داد: ممكن است یك محصول خصوصیت درمانی داشته باشد اما كارایی كه در تبلیغات به آن پرداخته می شود را نداشته باشد و به طور كلی با توجه به شرایط متفاوت جسمی افراد در این خصوص نمی توان یك نسخه واحد برای همه پیچید.
دلاور ادامه داد: بسیاری از تبلیغات قرص ها و داروهای چاقی و لاغری شبكه های ماهواره ای كه مورد آزمایش قرار گرفته به هیچ عنوان با موارد ادعاها شده همخوانی ندارد و در آنها مواد شیمیایی پر خطر به ویژه تركیبات مخدر شیشه به كار رفته است.
وی گفت: برای مثال داروی سوپر اسلیم كه در شبكه های ماهواره ای بمبارات تبلیغی ایجاد كرده و بر روی آن تصویری از گیاهان دارویی به زبان چینی چاپ شده توسط وزرات بهداشت مورد آزمایش قرار گرفته است و ضمن آنكه هیچ گیاهی ادر تركیبات آن نیست، از پنج نوع ماده شیمیایی خطرناك و سرطان زا تولد یافته است.
وی عنوان كرد: استفاده از این دارو با عوارضی از جمله سكته های قلبی، بروز سرطان ها، افسردگی بالا و افكار خودكشی در مصرف كننده همراه است.
معاون دارو، غذا و تجهیزات پزشكی دانشگاه علوم پزشكی اراك هشداد داد: مهمترین عوارض استفاده از پمادهای موضعی در بحث چاقی و لاغری، ایجاد حساسیت و عوارض پوستی شدید است و در داروهای خوراكی بسته به نوع مواد استفاده شده مشكلات كبدی، كلیوی، دستگاه گوارش، سیستم های هورمونی، بروز سرطان های مختلف، اعتیاد و افسردگی شدید بروز می كند.
وی گفت: در بحث داروهای گیاهی كه در عطاری ها به فروش می رسد نیز مردم باید مراقبت های لازم را انجام دهند و به هیچ عنوان از این مراكز گیاهان و داروهایی كه به شكل معجون و مخلوط درست شده، استفاده نكنند.
معاون دارو،و غذا و تجهیزات پزشكی دانشگاه علوم پزشكی اراك افزود: هر گیاه یا دارویی كه ساخته می شود باید پروانه تولید داشته باشد و تركیبات دست ساز ممكن است با دامنه عوارض جدی برای فرد همراه باشد.
دلاور بیان كرد: به طور مثال عطاری ها می توانند گیاه شیرین بیان را بفروشند؛ اما قرص شیرین بیان كه تركیب چند گیاه است به دلیل استاندارد نبودن فرمول غیرمجاز است و این مساله درمورد پماد، شربت و انواع تركیبات دیگر نیز صدق می كند.
وی گفت: در بحث تهیه گیاهان دارویی نیز باید دقت لازم به كار گرفته شود و در این راستا از كتاب های طب سنتی و توسط پزشكانی كه مدرك طب سنتی دارند استفاده شود.
3005/6013/
۰ نفر

سرخط اخبار جامعه