یك مسئول غذا و داروی دانشگاه علوم پزشكی اهواز: قاچاق كالای های آرایشی و بهداشتی كاهش یافته است

اهواز – ایرنا – مدیر نظارت بر مواد غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشكی اهواز گفت: در سال های اخیر، قاچاق كالا به ویژه در حوزه آرایشی و بهداشتی در سطح عرضه كاهش یافته است.

به گزارش ایرنا سیمین فقهی شنبه به مناسبت روز جهانی غذا در سرسرای اداری این معاونت در جمع خبرنگاران اظهار كرد: از سال 85 بازدیدها در سطح عرضه آغاز شده و در سال های اخیر كاهش قاچاق در سطح عرضه را شاهد بودیم و امسال بازدیدها به سمت مراكز پخش هدایت شده است.
وی افزود: معمولا توزیع كالاهای قاچاق در سطوحی از جمله دست فروش ها صورت می گیرد كه حتی مجوز كسی را ندارند و الان در سطح مراكز آرایشی و بهداشتی وضعیت به نسبت مطلوب است و مشكلی در خصوص قاچاق كالا وجود ندارد.
فقهی ادامه داد: تمام كالاهای غذایی، آرایشی و بهداشتی كه وارد كشور می شود باید مجوز ورود را از سازمان غذا و دارو دریافت كنند.
مدیر نظارت بر مواد غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشكی اهواز افزود: با استفاده از سامانه ttac.ir می توان مجاز بودن و سالم بودن كالا را تشخیص داد كه در مقابله با قاچاق كالا و جلب مشاركت مردم بسیار موثر است.
وی در خصوص دیگر اقدامات معاونت غذا و دارو گفت: بررسی باقی مانده سموم در محصولات كشاورزی از جمله اقداماتی است كه از سه سال گذشته آغاز شده به صورتی كه محصولات كشاورزی در سطح عرضه خریداری و برای بررسی باقی مانده سموم به آزمایشگاه های خاصی ارسال می شود تا مورد غربالگری قرار گیرند كه نتایج در حال بررسی در وزارت بهداشت است.
فقهی اظهار كرد: در راستای كنترل بیماری های غیر واگیر ناشی از نبودن تعادل در رژیم غذایی، نشانگرهای رنگی تغذیه ای برروی محصولات درج شده اند كه میزان قند، شكر و چربی بر اساس محتوای محصول غذایی برروی آن نصب می شود و افراد بر اساس وضعیت اخیر فیزیولوژیك خود مواد را مصرف می كنند.
وی اضافه كرد: همچنین به تازگی نظارت بر رستوران ها و آشپزخانه ها و مواد ورودی غذا به این مراكز به معاونت غذا و دارو ابلاغ شده است.
وی در ادامه گفت: همایش روز جهانی غذا سه شنبه 27 مهر در دانشگاه علوم پزشكی اهواز برگزار می شود و از 27 كارخانه و 22 مسئول فنی كه به درجه عالی ارتقا یافته اند تقدیر می شود.
فقهی ادامه داد: شعار روز جهانی غذا با عنوان آب و هوا در حال تغییر است و غذا و كشاورزی نیز باید تغییر كند تعیین شده تا دولت و مردم برای حل مشكلات غذا و كشاورزی مشاركت كنند و شعار سازمان غذا و دارو نیز اصلاح الگوی تغذیه برای حفظ و ارتقای سلامت در نظر گرفته شده است.
این مسئول معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشكی اهواز اظهار كرد: غرفه معاونت غذا و دارو همزمان با نمایشگاه توانمندی های صنایع غذایی خوزستان در محل نمایشگاه دائمی اهواز از امروز تا دوشنبه برپاست كه اصلاح الگوی مصرف و معرفی سامانه ttac در تشخیص اصالت كالاهای سلامت محور را برای آشنایی مردم در نظر گرفته است.
وی افزود:دانشگاه علوم پزشكی اهواز هم اكنون بر 79 كارخانه فعال در حوزه خود نظارت دارد.
24 مهر تا 27 مهر به عنوان هفته جهانی غذا نامگذاری شده است.
3004 /6037
خبرنگار: خاطره غفاری فرخ زاد ** انتشار دهنده: عبدالحمید راجی

سرخط اخبار استان‌ها