حجم مبادلات تجاري ايران و ژاپن درسال 2014 كاهش يافت/برنامه توكيو براي حضور در صنعت خودروسازي

تهران- ايرنا- رئيس اتاق بازرگاني، صنايع، معادن و كشاورزي تهران، حجم مبادلات تجاري ايران و ژاپن در سال 2014 را 220 ميليون دلار بيان و دليل كاهش مبادلات تجاري ميان دو كشور را اقدامات طرف مقابل در اجراي تحريم ها اعلام كرد.

به گزارش ايرنا از اتاق بازرگاني تهران، مسعود خوانساري در ديدار «هيروياسو كوباياشي» سفير ژاپن و «كميهيكو اينابا» مديركل سازمان تجارت خارجي ژاپن (جترو) در محل اتاق افزود: تهران و توكيو در سال‌هاي گذشته بيش از سه ميليارد دلار مبادلات تجاري غيرنفتي داشتند.
وي با بيان اينكه ايران و ژاپن روابط ديرينه اي دارند، ادامه داد: هرچند روابط كشورها معمولا دچار فراز و نشيب‌هايي مي‌شود اما تهران و توكيو، كمتر با نوسان در مناسبات مواجه شدند.
رئيس اتاق تهران افزود: در سال هاي گذشته، همكاري خوب و گسترده‌اي بين بخش خصوصي دو كشور شكل گرفته و به نظر مي‌رسد با رفع مشكلات چند سال اخير، پس از اجراي توافق هسته‌اي، اين روابط عميق‌تر شود.
وي گفت: سرمايه گذاران ژاپني در كشورهاي زيادي مشاركت داشته اند و آنچه از شرايط اقتصادي كشورمان برمي‌آيد، نشان مي دهد آنها به سرمايه‌گذاري در ايران نيز ابراز تمايل كرده اند.
خوانساري افزود: ايران آمادگي دارد در زمينه‌هاي مختلف اقتصادي از جمله نفت، گاز، پتروشيمي، حمل‌و‌نقل، توليد لوازم خانگي و نانو تكنولوژي با ژاپن سرمايه‌گذاري هاي مشتركي داشته باشد.
وي، يكي از زمينه‌هاي مساعد همكاري ايران و ژاپن را صنعت خودرو بيان كرد و گفت: در 10 سال گذشته، واردات خودرو از اين كشور كاهش يافت و عمده واردات خودرو ايران از كره‌جنوبي است.
رئيس اتاق تهران، ميزان توليد و فروش سالانه خودرو در كشور را يك تا 1.5 ميليون دستگاه خودرو بيان كرد و گفت: اكنون زمان مناسبي براي سرمايه‌گذاري ژاپن در ايران به صورت مشترك و يا مستقل فراهم آمده است و به اين ترتيب بازار 300 ميليون نفري اطراف ايران نيز از اين راه تحت پوشش قرار مي گيرد.
وي، همچنين نسبت به تبادل هيات هاي تجاري با ژاپن اعلام آمادگي كرد و گفت: رفت‌و‌آمد هيات هاي تجاري، شناخت خوبي از ظرفيت‌هاي اقتصادي و زمينه‌هاي مناسب و مورد علاقه همكاري را براي دو طرف فراهم مي كند.
كوباياشي سفير ژاپن در تهران نيز در اين نشست ظرفيت بالاي صنعت خودرو در ايران را خاطرنشان ساخت و گفت: همكاري دو كشور در اين بخش اميدواركننده است و اعمال تحريم‌ها موجب شد تا صنعت خودروسازي ايران نتواند توانمندي هاي خود را به نمايش بگذارد.
وي گفت: با رفع تحريم‌ها بايد منتظر انقلابي بزرگ در خودروسازي ايران شد.
سفير ژاپن افزود: اين كشور با فناوريي كه در اختيار دارد و ايران نيز با توجه به ظرفيت‌هاي صنعتي و نيز بازار مناسبي كه از آن بهره‌مند است، مي‌توانند در آينده‌اي نزديك همكاري هاي مشترك داشته باشند.
همچنين كميهيكو اينابا، مديركل سازمان تجارت خارجي ژاپن (جترو) گفت: سفر به تهران با هدف جست وجو براي يافتن شركاي تجاري از ايران آغاز شده است. معتقدم با رفع تحريم‌ها، صنعت خودروسازي در ايران حركت رو به جلو خواهد داشت و ژاپن مي‌تواند در اين زمينه سهم داشته باشد.
وي برگزاري نمايشگاه خودرو در توكيو را فرصتي براي فعالان اقتصادي ايران در اين صنعت دانست كه با حضور در آن از نزديك با دستاوردهاي اين بخش آشنا شوند.
پيش از اين 'هيووفومي كاتاسه' مديركل سياست‌گذاري وزارت اقتصاد، تجارت و صنعت ژاپن در تهران ضمن ابراز آمادگي ژاپن براي گسترش همكاري‌هاي تجاري، صنعتي و اقتصادي با ايران اظهار داشت: ژاپن در جريان تلاش‌هاي دولت ايران براي گسترش همكاري‌ با كشورهاي مختلف جهان در حوزه‌هاي مختلف قرار دارد و اميدوار است با توجه به توافق برجام همكاري‌هاي خود را با ايران گسترش دهد.
وي گفته بود: ژاپن اميدوار است تا پيش از برداشته شدن همه تحريم‌هاي ايران، گام‌هاي نخست همكاري‌هاي خود را بردارد و تشكيل كارگروه تخصصي ميان ايران و ژاپن را مورد تاكيد قرار داد.
اقتصام (1) ** 1559 ** 2023

سرخط اخبار اقتصاد