۲۳ تیر ۱۳۹۴، ۱۱:۳۴
کد خبر: 81682548
T T
۰ نفر
مديركل دامپزشكي خوزستان: بيماري 'ميازيس' در خوزستان مهار شده است

اهواز- ايرنا- مديركل دامپزشكي خوزستان گفت: بيماري 'ميازيس' در اين استان مهار شده و بروز آن فعلا منتفي است.

مصطفي كناركوهي روز سه شنبه در گفت وگو با خبرنگار ايرنا اظهار كرد: از سال 1373 كه بيماري ميازيس براي نخستين بار در خوزستان اتفاق افتاد و پس از آن كه در سال 92 باعث تلفات گوزن هاي زرد در منطقه حفاظت شده كرخه شد، اين بيماري به نوعي بومي (انديمك) خوزستان شده و به صورت دوره اي در اين استان شاهد وقوع آن هستيم.

وي افزود: 'مگس مياز' به عنوان عامل اين بيماري هميشه در طبيعت وجود دارد اما در صورت فراهم شدن شرايط محيطي از قبيل گرما و رطوبت احتمال شيوع آن افزايش مي يابد.

به گفته وي، شرايط تكثير و رشد اين حشره در تابستان با توجه به گرم شدن بيش از حد هوا تقريبا از بين مي رود.

وي با تاكيد بر استمرار اقدامات مقابله اي با اين بيماري گفت: محل نيش 'كنه' روي بدن دام و يا گوزن جاي مناسبي براي تكثير و تغذيه لارو مگس مياز و ازدياد اين حشره است به همين دليل امسال و پارسال سم پاشي محل نگهداري دام و سايت هاي مناطق حفاظت شده كرخه و دز براي مقابله با كنه انجام شد.

وي از راهكارهاي كنترل و پايش مگس مياز را در طبيعت، نوعي تله گذاري عنوان كرد و افزود: تله گذاري نيز پارسال و امسال با همكاري اداره كل حفاظت محيط زيست خوزستان انجام شد كه نتايج خوبي داشته است.

وي افزود: در صورت تامين به موقع اعتبارات اقدامات مقابله با اين بيماري ادامه خواهد يافت.

خرداد سال 92 گوزن هاي زرد منطقه حفاظت شده كرخه به بيماري مياز دچار شدند كه اين بيماري باعث اتلاف بيش از 50 گوزن اين سايت و تهديد اين گونه منحصربفرد به انقراض شد. اكنون حدود 10 راس گوزن زرد در سايت كرخه باقي مانده است.

جنگل هاي كرخه زيستگاه اصلي گوزن زرد است.

مگس مياز با تخم گذاري روي بافت هاي نرم، ميليون ها 'لارو' را وارد بدن حيوان مي كند و كرم ها در مدتي كوتاه به تمام بدن حيوان سرايت مي كنند و آن را ازپا درمي آورند و در صورتي كه لاشه از بين نرود از بدن حيوان خارج و وارد خاك مي شوند و تا زمان فراهم شدن شرايط مناسب باقي مي مانند.

'مگس مياز' و عامل بيماري 'ميازيس' پيشتر در آمريكا و آفريقا فاجعه آفريده و تنها با يك عزم بين المللي كنترل شده است. 'اتم مسالمت‌آميز' تعبيري است كه سازمان فائو (سازمان كشاورزي و خواروبار سازمان ملل متحد) از اين آفت مهلك دارد و ٢٠سال پيش در گزارش خطاب به خاورميانه نسبت به آن هشدار داده است.

7151/6037

سرخط اخبار استان‌ها